Pakistan heeft vijf informanten opgepakt, die in de maanden voorafgaand aan de Amerikaanse aanval waarbij Osama Bin Laden in zijn woning in Abbottabad werd gedood, informatie zouden hebben doorgespeeld aan de CIA.
Dat schrijft de New York Times (NYT). Volgens de krant is een van de arrestanten een majoor uit het Pakistaanse leger die de nummerplaten noteerde van de auto's van bezoekers van de woning van Bin Laden in Abbottabad.

Het lot van de arrestanten is onbekend, maar volgens de NYT heeft CIA-chef Leon Panetta de kwestie vorige week opgeworpen tijdens een bezoek aan Islamabad.

De relatie tussen de VS en Pakistan heeft de laatste tijd al meermaals een flinke deuk gekregen. De Amerikaanse president Barack Obama heeft gezegd dat Bin Laden bescherming genoot in Pakistan, maar Islamabad ontkent dat het weet had van de verblijfplaats van de terreurleider. (Belga/KVDA)

Pakistan heeft vijf informanten opgepakt, die in de maanden voorafgaand aan de Amerikaanse aanval waarbij Osama Bin Laden in zijn woning in Abbottabad werd gedood, informatie zouden hebben doorgespeeld aan de CIA. Dat schrijft de New York Times (NYT). Volgens de krant is een van de arrestanten een majoor uit het Pakistaanse leger die de nummerplaten noteerde van de auto's van bezoekers van de woning van Bin Laden in Abbottabad. Het lot van de arrestanten is onbekend, maar volgens de NYT heeft CIA-chef Leon Panetta de kwestie vorige week opgeworpen tijdens een bezoek aan Islamabad. De relatie tussen de VS en Pakistan heeft de laatste tijd al meermaals een flinke deuk gekregen. De Amerikaanse president Barack Obama heeft gezegd dat Bin Laden bescherming genoot in Pakistan, maar Islamabad ontkent dat het weet had van de verblijfplaats van de terreurleider. (Belga/KVDA)