Onder meer in de Noord-Pakistaanse stad Peshawar zijn honderden kinderen opnieuw naar school gegaan, bijna een maand na het bloedbad waarbij talibanstrijders 136 leerlingen ombrachten. Islamistische militanten hadden evenwel nieuwe bedreigingen geuit.

Op beelden van Pakistaanse televisiezenders waren in het groen geklede meisjes en jongens te zien die met hun ouders de Army Public School binnengingen. Het gebouw wordt streng beveiligd. De Pakistaanse bevelvoerder, generaal Raheel Sharif, was aanwezig op een ceremonie om de school te heropenen. Hij beloofde terroristen uit te schakelen. Hij zei dat de strijd tegen de Taliban zou duren tot de laatste rebel dood is.

Nieuwe Talibanbedreigingen

Op 16 december bestormden zeven Talibanstrijders de school en brachten ze 142 mensen om het leven, onder wie 132 kinderen. Minstens vier andere leerlingen en zes volwassenen bezweken later aan hun verwondingen, wat het dodental bracht op 152.

Ook in andere steden gingen onderwijsinstellingen open na een verlengde wintervakantie door Talibanbedreigingen. Talibanleider Mullah Fazlullah had immers aangekondigd dat de Taliban 'meer pijn zal veroorzaken'. 'Onze mannen zullen jullie deze keer zo hard raken dat de mensen de aanval in Peshawar zullen vergeten', zei hij in een video die vorige week publiek werd. (Belga/AVE)

Onder meer in de Noord-Pakistaanse stad Peshawar zijn honderden kinderen opnieuw naar school gegaan, bijna een maand na het bloedbad waarbij talibanstrijders 136 leerlingen ombrachten. Islamistische militanten hadden evenwel nieuwe bedreigingen geuit.Op beelden van Pakistaanse televisiezenders waren in het groen geklede meisjes en jongens te zien die met hun ouders de Army Public School binnengingen. Het gebouw wordt streng beveiligd. De Pakistaanse bevelvoerder, generaal Raheel Sharif, was aanwezig op een ceremonie om de school te heropenen. Hij beloofde terroristen uit te schakelen. Hij zei dat de strijd tegen de Taliban zou duren tot de laatste rebel dood is. Op 16 december bestormden zeven Talibanstrijders de school en brachten ze 142 mensen om het leven, onder wie 132 kinderen. Minstens vier andere leerlingen en zes volwassenen bezweken later aan hun verwondingen, wat het dodental bracht op 152. Ook in andere steden gingen onderwijsinstellingen open na een verlengde wintervakantie door Talibanbedreigingen. Talibanleider Mullah Fazlullah had immers aangekondigd dat de Taliban 'meer pijn zal veroorzaken'. 'Onze mannen zullen jullie deze keer zo hard raken dat de mensen de aanval in Peshawar zullen vergeten', zei hij in een video die vorige week publiek werd. (Belga/AVE)