Oxfam-Solidariteit heeft een noodhulpactie gelanceerd voor de slachtoffers van het geweld in de Gazastrook. Volgens de organisatie escaleert het geweld in Gaza in een ongezien tempo. 'Elk uur sterft een kind in Gaza. Bijna 200.000 mensen zijn op de vlucht geslagen, maar ze hebben geen plek om te schuilen en 75 procent van de doden zijn burgers', klinkt het.

Oxfam zegt het geweld langs beide zijden te veroordelen, 'zowel de Israëlische militaire acties als het Palestijnse raketvuur', en eist een onmiddellijk staakt-het-vuren, maar ook een duurzame politieke oplossing.

Geen toegang tot basisdiensten

'De blokkade door Israël verlamt de economie in Gaza, verhindert de bevolking om zich vrij te verplaatsen en bemoeilijkt de toegang tot basisdiensten zoals drinkwater, sanitaire voorzieningen en gezondheidszorg. Israël moet een einde maken aan die blokkade, die een collectieve straf is voor een hele bevolkingsgroep', luidt het in een persmededeling.

Zonder dringende medische hulp, voedsel en zuiver water, zullen honderden mensen het einde van het geweld niet meer meemaken, waarschuwt de beweging. Ze lanceert daarom een noodhulpactie en vraagt aan de Belgische bevolking om geld te storten. Dat kan op het rekeningnummer BE37 0000 0000 2828 met vermelding GAZA 9021 of via www.oxfamsol.be/GazaNL. (Belga/WB)

Oxfam-Solidariteit heeft een noodhulpactie gelanceerd voor de slachtoffers van het geweld in de Gazastrook. Volgens de organisatie escaleert het geweld in Gaza in een ongezien tempo. 'Elk uur sterft een kind in Gaza. Bijna 200.000 mensen zijn op de vlucht geslagen, maar ze hebben geen plek om te schuilen en 75 procent van de doden zijn burgers', klinkt het.Oxfam zegt het geweld langs beide zijden te veroordelen, 'zowel de Israëlische militaire acties als het Palestijnse raketvuur', en eist een onmiddellijk staakt-het-vuren, maar ook een duurzame politieke oplossing. 'De blokkade door Israël verlamt de economie in Gaza, verhindert de bevolking om zich vrij te verplaatsen en bemoeilijkt de toegang tot basisdiensten zoals drinkwater, sanitaire voorzieningen en gezondheidszorg. Israël moet een einde maken aan die blokkade, die een collectieve straf is voor een hele bevolkingsgroep', luidt het in een persmededeling. Zonder dringende medische hulp, voedsel en zuiver water, zullen honderden mensen het einde van het geweld niet meer meemaken, waarschuwt de beweging. Ze lanceert daarom een noodhulpactie en vraagt aan de Belgische bevolking om geld te storten. Dat kan op het rekeningnummer BE37 0000 0000 2828 met vermelding GAZA 9021 of via www.oxfamsol.be/GazaNL. (Belga/WB)