De ordediensten vonden dat de jongen, een Tsjetsjeen, zich verdacht gedroeg. Al die tijd dacht zijn familie dat de jongen omgekomen was in het bloedbad dat Anders Behring Breivik op het eiland Aanrichtte.

"Abnormaal gedrag"

De jonge Anzor Doekajev werd ervan verdacht een medeplichtige te zijn van Breivik. Hij bracht de nacht van 22 op 23 juli door in een cel op slechts enkele meters van de man die 69 van zijn vrienden op Utoya doodde.

De politie verantwoordde de arrestatie van Doekajev door te stellen dat "hij zich abnormaal gedroeg en zich niet op een bevredigende wijze kon identificeren."

Camera

Ondertussen raakte ook bekend dat Breivik tijdens zijn slachtpartij op Utoya tien maal naar de politie belde. Volgens zijn advocaat Geir Lippestad wou hij zich aan de politie overgeven, maar kwam zijn oproep slechts tweemaal over.

De politie deelde ook mee naar de videocamera van de schutter te zoeken. Volgens een olitiefunctionaris zou Breivik die gebruikt hebben om het bloedbad te filmen. Breivik maakte gewag van de camera in zijn verklaringen. (Belga)

De ordediensten vonden dat de jongen, een Tsjetsjeen, zich verdacht gedroeg. Al die tijd dacht zijn familie dat de jongen omgekomen was in het bloedbad dat Anders Behring Breivik op het eiland Aanrichtte. "Abnormaal gedrag" De jonge Anzor Doekajev werd ervan verdacht een medeplichtige te zijn van Breivik. Hij bracht de nacht van 22 op 23 juli door in een cel op slechts enkele meters van de man die 69 van zijn vrienden op Utoya doodde. De politie verantwoordde de arrestatie van Doekajev door te stellen dat "hij zich abnormaal gedroeg en zich niet op een bevredigende wijze kon identificeren." Camera Ondertussen raakte ook bekend dat Breivik tijdens zijn slachtpartij op Utoya tien maal naar de politie belde. Volgens zijn advocaat Geir Lippestad wou hij zich aan de politie overgeven, maar kwam zijn oproep slechts tweemaal over. De politie deelde ook mee naar de videocamera van de schutter te zoeken. Volgens een olitiefunctionaris zou Breivik die gebruikt hebben om het bloedbad te filmen. Breivik maakte gewag van de camera in zijn verklaringen. (Belga)