Vorig jaar had een rechtbank de agent buiten vervolging gesteld. Woensdag liet het ministerie van Justitie, dat in een rapport wel de "giftige omgeving" en het racisme bij het politiekorps aankaartte, weten dat Wilson evenmin wegens schending van burgerrechten zal vervolgd worden omdat het niet onredelijk was dat hij schrik had van de ongewapende Brown.

Volgens de advocaat van de familie, Anthony Gray, zullen de ouders nu een burgerlijke zaak aanspannen wegens onrechtmatige doding tegen zowel de agent (die in november ontslag nam) als de stad.

Het verschil is dat in een burgerlijke zaak de bewijstlast lager ligt.

Indertijd werd gewezen sportman en acteur O.J. Simpson vrijgesproken van moord maar werd hij later toch door een burgerlijke rechtbank tot een miljoenenvergoeding veroordeeld.

(RR)

Vorig jaar had een rechtbank de agent buiten vervolging gesteld. Woensdag liet het ministerie van Justitie, dat in een rapport wel de "giftige omgeving" en het racisme bij het politiekorps aankaartte, weten dat Wilson evenmin wegens schending van burgerrechten zal vervolgd worden omdat het niet onredelijk was dat hij schrik had van de ongewapende Brown.Volgens de advocaat van de familie, Anthony Gray, zullen de ouders nu een burgerlijke zaak aanspannen wegens onrechtmatige doding tegen zowel de agent (die in november ontslag nam) als de stad. Het verschil is dat in een burgerlijke zaak de bewijstlast lager ligt.Indertijd werd gewezen sportman en acteur O.J. Simpson vrijgesproken van moord maar werd hij later toch door een burgerlijke rechtbank tot een miljoenenvergoeding veroordeeld.(RR)