Musharraf landde in Karachi, de grootste stad en het commerciële hart van het land, nadat hij was vertrokken uit Dubai, vergezeld van tientallen aanhangers.

Militanten van zijn partij, de 'All Pakistan Muslim League', stonden hem aan het luchthavengebouw op te wachten. Maar niet iedereen is blij met zijn terugkeer: de talibanrebellen hebben aangekondigd hem te zullen doden. "We hebben speciaal voor Musharraf een commando kamikazes voorbereid", klonk het bij een woordvoerder van de taliban.

Enkele uren voor de terugkeer van Musharraf, zijn zeventien soldaten omgekomen bij een zelfmoordaanslag. Het toont de aanhoudende onveiligheid in het land aan.

Musharraf was aan de macht tussen 1999 - het jaar waarop hij een staatsgreep pleegde - tot 2008. Hij is kandidaat voor de verkiezingen van 11 mei. (Belga/MI)

Musharraf landde in Karachi, de grootste stad en het commerciële hart van het land, nadat hij was vertrokken uit Dubai, vergezeld van tientallen aanhangers. Militanten van zijn partij, de 'All Pakistan Muslim League', stonden hem aan het luchthavengebouw op te wachten. Maar niet iedereen is blij met zijn terugkeer: de talibanrebellen hebben aangekondigd hem te zullen doden. "We hebben speciaal voor Musharraf een commando kamikazes voorbereid", klonk het bij een woordvoerder van de taliban. Enkele uren voor de terugkeer van Musharraf, zijn zeventien soldaten omgekomen bij een zelfmoordaanslag. Het toont de aanhoudende onveiligheid in het land aan. Musharraf was aan de macht tussen 1999 - het jaar waarop hij een staatsgreep pleegde - tot 2008. Hij is kandidaat voor de verkiezingen van 11 mei. (Belga/MI)