1957 Osama Bin Laden wordt geboren in Riyad, Saudi-Arabië, als zeventiende van de meer dan vijftig kinderen van bouwondernemer Mohammed Bin Laden, die afkomstig is uit Jemen. De familie behoort tot de rijkste van het land. Wanneer zijn vader omkomt bij een ongeval, krijgt Osama een forse erfenis.

1979 tot 1989 Oorlog tussen de Sovjet-Unie en Afghanistan. Bin Laden sluit zich bij het Afghaanse verzet aan. De terugtrekking van het Sovjetleger bevestigt zijn geloof in de 'Heilige Oorlog'. Samen met andere strijders sticht hij 'Al-Qaeda' (de basis), een organisatie die in de hele wereld tegen ongelovigen gaat strijden.

1990/1991 Tweede Golfoorlog. Vertoornd over de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in 'zijn' Saudi-Arabië richt Bin Laden zich in de eerste plaats tegen de VS. Hij verlaat Saudi-Arabië en belandt in Sudan, waar hij terroristenkampen opricht en het Al-Qaedanetwerk verder uitbouwt.

1996 Bin Laden keert terug naar Afghanistan. Hij roept op tot een oorlog tegen de Verenigde Staten.

18 september 2001 De Amerikaanse president George W. Bush vraagt de arrestatie van Bin Laden, die als hoofdverdachte voor de aanslagen van 11 september wordt beschouwd, 'dood of levend'.

Oktober 2004 In een videoboodschap neemt Bin Laden de verantwoordelijkheid voor de aanslagen op zich.

2 mei 2011 Een speciale eenheid van het Amerikaanse leger doodt Osama Bin Laden in zijn schuiloord in Abbottabad, Pakistan.

1957 Osama Bin Laden wordt geboren in Riyad, Saudi-Arabië, als zeventiende van de meer dan vijftig kinderen van bouwondernemer Mohammed Bin Laden, die afkomstig is uit Jemen. De familie behoort tot de rijkste van het land. Wanneer zijn vader omkomt bij een ongeval, krijgt Osama een forse erfenis. 1979 tot 1989 Oorlog tussen de Sovjet-Unie en Afghanistan. Bin Laden sluit zich bij het Afghaanse verzet aan. De terugtrekking van het Sovjetleger bevestigt zijn geloof in de 'Heilige Oorlog'. Samen met andere strijders sticht hij 'Al-Qaeda' (de basis), een organisatie die in de hele wereld tegen ongelovigen gaat strijden. 1990/1991 Tweede Golfoorlog. Vertoornd over de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in 'zijn' Saudi-Arabië richt Bin Laden zich in de eerste plaats tegen de VS. Hij verlaat Saudi-Arabië en belandt in Sudan, waar hij terroristenkampen opricht en het Al-Qaedanetwerk verder uitbouwt. 1996 Bin Laden keert terug naar Afghanistan. Hij roept op tot een oorlog tegen de Verenigde Staten. 18 september 2001 De Amerikaanse president George W. Bush vraagt de arrestatie van Bin Laden, die als hoofdverdachte voor de aanslagen van 11 september wordt beschouwd, 'dood of levend'. Oktober 2004 In een videoboodschap neemt Bin Laden de verantwoordelijkheid voor de aanslagen op zich. 2 mei 2011 Een speciale eenheid van het Amerikaanse leger doodt Osama Bin Laden in zijn schuiloord in Abbottabad, Pakistan.