Volgens de luchtvaartautoriteiten zijn alleen al in Hongkong 900 vluchten geannuleerd. Ook trein-, veer-, en busdiensten van en naar de luchthaven zijn opgeschort.

Cathay Pacific Airways sprak van 'ernstige verstoringen' en verwacht pas maandag om 04.00 uur de werkzaamheden te hervatten. De luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 400 vluchten geschrapt.

Cathay Dragon en Hong Kong Airlines houden hun vloot zondag ook aan de grond.

AirAsia verwacht dat de problemen in het vluchtschema ook maandag nog zullen voortduren. De maatschappij annuleerde alle vluchten van en naar Hongkong, Macau, Guangzhou, Shenzhen en Shantou.

Philippine Airlines schrapte ook een tiental vluchten.

25 doden

Zondagochtend raakte bekend dat op de Filipijnen al meer dan 25 doden vielen door de orkaan en de zware regenval die met de storm gepaard ging. De autoriteiten op de Filipijnen vrezen zelfs meer dan 100 doden. Dat heeft de burgemeester van de noordelijke stad Itogon, Victorio Palangdan, zondag gezegd.

Na de Filipijnen trok de tyfoon, de zwaarste van het jaar in de regio, naar China en Hongkong. De Chinese nationale weerdiensten hebben de hoogste alarmfase afgekondigd voor het zuiden van China. Tienduizenden mensen werden in veiligheid gebracht, en schepen moesten terugkeren naar de haven.

Hongkong kwam door de tyfoon bijna volledig tot stilstand. Op televisiebeelden zijn overstroomde straten, ontwortelde bomen en beschadigde gebouwen te zien.

Volgens de luchtvaartautoriteiten zijn alleen al in Hongkong 900 vluchten geannuleerd. Ook trein-, veer-, en busdiensten van en naar de luchthaven zijn opgeschort. Cathay Pacific Airways sprak van 'ernstige verstoringen' en verwacht pas maandag om 04.00 uur de werkzaamheden te hervatten. De luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 400 vluchten geschrapt. Cathay Dragon en Hong Kong Airlines houden hun vloot zondag ook aan de grond. AirAsia verwacht dat de problemen in het vluchtschema ook maandag nog zullen voortduren. De maatschappij annuleerde alle vluchten van en naar Hongkong, Macau, Guangzhou, Shenzhen en Shantou. Philippine Airlines schrapte ook een tiental vluchten.Zondagochtend raakte bekend dat op de Filipijnen al meer dan 25 doden vielen door de orkaan en de zware regenval die met de storm gepaard ging. De autoriteiten op de Filipijnen vrezen zelfs meer dan 100 doden. Dat heeft de burgemeester van de noordelijke stad Itogon, Victorio Palangdan, zondag gezegd.Na de Filipijnen trok de tyfoon, de zwaarste van het jaar in de regio, naar China en Hongkong. De Chinese nationale weerdiensten hebben de hoogste alarmfase afgekondigd voor het zuiden van China. Tienduizenden mensen werden in veiligheid gebracht, en schepen moesten terugkeren naar de haven. Hongkong kwam door de tyfoon bijna volledig tot stilstand. Op televisiebeelden zijn overstroomde straten, ontwortelde bomen en beschadigde gebouwen te zien.