AfD roept de bevolking op om hun woede uit te drukken. De tegenbetogers willen dan weer manifesteren tegen pogingen om de misdaad te gebruiken om antimigrantengevoelens aan te wakkeren.

Opgepakt

Het 18-jarige slachtoffer kreeg in de nacht op zondag 14 oktober in een discotheek een drankje aangeboden van een onbekende. Samen met de man verliet ze club, waarna ze in een nabijgelegen struikgewas door verscheidene mannen werd verkracht.

De politie voert onderzoek naar acht mensen die zijn opgepakt: zeven Syriërs, tussen 19 en 29 jaar oud, en een 25-jarige Duitser. Volgens de politie zijn mogelijk nog andere mannen betrokken.

Alle acht zijn gekend bij het gerecht. De meesten van hen wonen in vluchtelingenonderkomens in en rond Freiburg.

Chemnitz

Een en ander doet terugdenken aan de uit de hand gelopen betogingen van eind augustus in de Oost-Duitse stad Chemnitz.

Daar kwamen zowel rechtsgezinden en neonazi's en tegenstanders van het migratiebeleid van de regering-Merkel als antifascisten op straat nadat een 35-jarige Duitse man was doodgestoken en een Syrische en Irakese verdachte werden opgepakt.

AfD roept de bevolking op om hun woede uit te drukken. De tegenbetogers willen dan weer manifesteren tegen pogingen om de misdaad te gebruiken om antimigrantengevoelens aan te wakkeren. Het 18-jarige slachtoffer kreeg in de nacht op zondag 14 oktober in een discotheek een drankje aangeboden van een onbekende. Samen met de man verliet ze club, waarna ze in een nabijgelegen struikgewas door verscheidene mannen werd verkracht. De politie voert onderzoek naar acht mensen die zijn opgepakt: zeven Syriërs, tussen 19 en 29 jaar oud, en een 25-jarige Duitser. Volgens de politie zijn mogelijk nog andere mannen betrokken. Alle acht zijn gekend bij het gerecht. De meesten van hen wonen in vluchtelingenonderkomens in en rond Freiburg. Een en ander doet terugdenken aan de uit de hand gelopen betogingen van eind augustus in de Oost-Duitse stad Chemnitz. Daar kwamen zowel rechtsgezinden en neonazi's en tegenstanders van het migratiebeleid van de regering-Merkel als antifascisten op straat nadat een 35-jarige Duitse man was doodgestoken en een Syrische en Irakese verdachte werden opgepakt.