"Mohamed Brahmi, de coördinator van de Volksbeweging en lid van de Nationale Grondwetgevende Vergadering is door kogels gedood voor zijn woning in de regio Ariana", aldus de televisiezender Watanya, die nog vermeldt dat Brahmi geraakt werd door elf kogels die afgevuurd werden door onbekenden.

Het is al de tweede keer dit jaar dat een lid van de oppositie werd doodgeschoten: op zes februari werd Chokri Belaïd eveneens gedood door kogels voor zijn woning. De familie van het slachtoffer en zijn partij meende toen dat de Ennahda-partij, die aan de macht is, verantwoordelijk was voor Belaïds dood, wat leidde tot een diepe politieke crisis in Tunesië.

De Ennahda-partij heeft de moord op Brahmi veroordeeld. "We veroordelen met klem deze gruwelijke misdaad tegen oppositielid Mohamed Brahmi en tegen de democratische transitie in Tunesië", zo schreef de partij op zijn Facebookpagina.

Protesten

Na de bekendmaking van de moord op Mohamed Brahmi, zijn in Tunesië verschillende protesten uitgebroken tegen de overheid.

Honderden mensen eisen "de val van het regime" en roepen vijandige slogans aan het adres van de islamitische regeringspartij Ennahda. Sommigen onder hen zwaaien met Tunesische vlaggen. Ze verzamelden zich voor de deur van het Mahmoud Matri-ziekenhuis in het noorden van Tunis, waar Brahmi werd opgenomen nadat hij werd doodgeschoten voor zijn woning.

Voor het ministerie van Binnenlandse Zaken in het centrum van de hoofdstad en in Sidi Bouzid, waar Brahmi geboren werd, zijn nog eens honderden manifestanten samengekomen.

Diepe politieke crisis

De familie van Brahmi heeft ondertussen verklaard dat Ennahda achter de dood van Brahmi zit. Toen in februari Chokri Belaïd werd gedood, werd de regeringspartij door de oppositie en de familie van het slachtoffer eveneens als verantwoordelijke aangeduid. Ook toen braken zware protesten uit die leidden tot een diepe politieke crisis in Tunesië. De overheid kondigde eerder nog aan dat de daders van de moord op Belaïd geïdentificeerd zijn en dat hun identiteiten "binnenkort" onthuld zullen worden door het ministerie van Binnenlandse Zaken. (Belga/TE/AVE)

"Mohamed Brahmi, de coördinator van de Volksbeweging en lid van de Nationale Grondwetgevende Vergadering is door kogels gedood voor zijn woning in de regio Ariana", aldus de televisiezender Watanya, die nog vermeldt dat Brahmi geraakt werd door elf kogels die afgevuurd werden door onbekenden. Het is al de tweede keer dit jaar dat een lid van de oppositie werd doodgeschoten: op zes februari werd Chokri Belaïd eveneens gedood door kogels voor zijn woning. De familie van het slachtoffer en zijn partij meende toen dat de Ennahda-partij, die aan de macht is, verantwoordelijk was voor Belaïds dood, wat leidde tot een diepe politieke crisis in Tunesië. De Ennahda-partij heeft de moord op Brahmi veroordeeld. "We veroordelen met klem deze gruwelijke misdaad tegen oppositielid Mohamed Brahmi en tegen de democratische transitie in Tunesië", zo schreef de partij op zijn Facebookpagina.ProtestenNa de bekendmaking van de moord op Mohamed Brahmi, zijn in Tunesië verschillende protesten uitgebroken tegen de overheid.Honderden mensen eisen "de val van het regime" en roepen vijandige slogans aan het adres van de islamitische regeringspartij Ennahda. Sommigen onder hen zwaaien met Tunesische vlaggen. Ze verzamelden zich voor de deur van het Mahmoud Matri-ziekenhuis in het noorden van Tunis, waar Brahmi werd opgenomen nadat hij werd doodgeschoten voor zijn woning. Voor het ministerie van Binnenlandse Zaken in het centrum van de hoofdstad en in Sidi Bouzid, waar Brahmi geboren werd, zijn nog eens honderden manifestanten samengekomen. Diepe politieke crisis De familie van Brahmi heeft ondertussen verklaard dat Ennahda achter de dood van Brahmi zit. Toen in februari Chokri Belaïd werd gedood, werd de regeringspartij door de oppositie en de familie van het slachtoffer eveneens als verantwoordelijke aangeduid. Ook toen braken zware protesten uit die leidden tot een diepe politieke crisis in Tunesië. De overheid kondigde eerder nog aan dat de daders van de moord op Belaïd geïdentificeerd zijn en dat hun identiteiten "binnenkort" onthuld zullen worden door het ministerie van Binnenlandse Zaken. (Belga/TE/AVE)