In Syrië, waar een oorlog gaande is tussen de bevolking en het dictatoriale regime van Bashar Al-Assad, zijn drie dagen lang vrijwel alle internationale internetverbindingen verbroken. Ook telefoonverbindingen met het land lagen plat.

Er is na drie dagen opnieuw internetverkeer mogelijk in de Syrische hoofdstad Damascus. Dat heeft een journalist van het Franse persbureau AFP ter plaatse vastgesteld. Het internet lag in Damascus gedurende drie dagen volledig plat. Volgens het officiële Syrische staatsnieuwsagentschap Sana is er ook opnieuw telefoonverkeer mogelijk in Damascus. Het persagentschap spreekt over "onderhoudswerken".

77 internetverbindingen verbroken

Er zouden volgens Renesys zeker 77 internetverbindingen verbroken geweest zijn. Zij worden door het Syrische nationale telecombedrijf beheerd. Dat telecombedrijf staat in voor 92 procent van de gerouteerde internetverbindingen van en naar Syrië en dus was het land zo goed als onbereikbaar, zo schreef schrijft Tweakers op gezag van onderzoeksbedrijf Renesys.

Het is nog niet geweten aan wat de panne te wijten was. Op Twitter was ook te lezen dat het telefoonverkeer platlag.

Op 19 juli 2012 lag het internet in Syrië al eens 40 minuten plat. Egypte legde, tijdens de laatste dagen van dictator Hosni Mubarrak, het internet lam om de Arabische Lente in de kiem te smoren. (SD)

In Syrië, waar een oorlog gaande is tussen de bevolking en het dictatoriale regime van Bashar Al-Assad, zijn drie dagen lang vrijwel alle internationale internetverbindingen verbroken. Ook telefoonverbindingen met het land lagen plat. Er is na drie dagen opnieuw internetverkeer mogelijk in de Syrische hoofdstad Damascus. Dat heeft een journalist van het Franse persbureau AFP ter plaatse vastgesteld. Het internet lag in Damascus gedurende drie dagen volledig plat. Volgens het officiële Syrische staatsnieuwsagentschap Sana is er ook opnieuw telefoonverkeer mogelijk in Damascus. Het persagentschap spreekt over "onderhoudswerken". 77 internetverbindingen verbrokenEr zouden volgens Renesys zeker 77 internetverbindingen verbroken geweest zijn. Zij worden door het Syrische nationale telecombedrijf beheerd. Dat telecombedrijf staat in voor 92 procent van de gerouteerde internetverbindingen van en naar Syrië en dus was het land zo goed als onbereikbaar, zo schreef schrijft Tweakers op gezag van onderzoeksbedrijf Renesys.Het is nog niet geweten aan wat de panne te wijten was. Op Twitter was ook te lezen dat het telefoonverkeer platlag. Op 19 juli 2012 lag het internet in Syrië al eens 40 minuten plat. Egypte legde, tijdens de laatste dagen van dictator Hosni Mubarrak, het internet lam om de Arabische Lente in de kiem te smoren. (SD)