Het regime van de Syrische president Bashar al-Assad aanvaardde woensdag het voorstel om een einde te maken aan de bloedige repressie van de protestbeweging.

De doden vielen volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in verschillende wijken van Horns. De Syrische veiligheidstroepen zouden ook weer tientallen arrestaties verricht hebben.

De Syrische regering aanvaardde woensdag "zonder voorbehoud" het plan van de Arabische Liga waarin het regime werd opgeroepen opgepakte tegenstanders vrij te laten, het leger uit de steden terug te trekken en alle geweld te stoppen. Het regime moest internationale waarnemers en media ook toelaten zich vrij te bewegen.

Op het terrein blijft van al die engagementen echter maar weinig overeind. De oppositie had zich al meteen sceptisch uitgesproken over de "ware bedoelingen" van het regime-Assad. "Ingaan op het plan van de Arabische Liga betekent voor het Syrische regime zoveel als het einde. Wat we nu zien is een poging om tijd te kopen", zegt Najib al-Ghadban, lid van de Syrische Nationale Raad. "Assad is ervoor berucht zijn beloftes te breken." (Belga/TE)

Het regime van de Syrische president Bashar al-Assad aanvaardde woensdag het voorstel om een einde te maken aan de bloedige repressie van de protestbeweging. De doden vielen volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in verschillende wijken van Horns. De Syrische veiligheidstroepen zouden ook weer tientallen arrestaties verricht hebben. De Syrische regering aanvaardde woensdag "zonder voorbehoud" het plan van de Arabische Liga waarin het regime werd opgeroepen opgepakte tegenstanders vrij te laten, het leger uit de steden terug te trekken en alle geweld te stoppen. Het regime moest internationale waarnemers en media ook toelaten zich vrij te bewegen. Op het terrein blijft van al die engagementen echter maar weinig overeind. De oppositie had zich al meteen sceptisch uitgesproken over de "ware bedoelingen" van het regime-Assad. "Ingaan op het plan van de Arabische Liga betekent voor het Syrische regime zoveel als het einde. Wat we nu zien is een poging om tijd te kopen", zegt Najib al-Ghadban, lid van de Syrische Nationale Raad. "Assad is ervoor berucht zijn beloftes te breken." (Belga/TE)