De daders reden met een bestelwagen in op de hoofdingang van het commissariaat in Riau, op het eiland Sumatra. Ze stapten uit en vielen de politie aan met zwaarden. Uiteindelijk schoot de politie hen dood.

'Drie politiemannen zijn gewond. Een van hen is aan zijn verwondingen overleden', zei lokale politiebaas Nandang, die zoals de gewoonte is in Indonesië slechts één naam heeft. 'Vier mannen zijn doodgeschoten, en één nam de vlucht', zei een woordvoerder van de nationale politie, Setyo Wasisto.

Aanslagen

De voorbije dagen vond er een reeks aanslagen plaats in Surabaya, de op een na grootste stad van Indonesië, op het eiland Java. Daarbij kwamen dertien slachtoffers om en lieten ook dertien daders het leven.

Een familie van vijf, een meisje van vijf jaar inbegrepen, had maandag een zelfmoordaanslag gepleegd op een politiecommissariaat in Surabaya. De dag voordien viel een andere familie, onder wie ook minderjarigen, drie kerken aan in de stad. De aanslagen in Indonesië, het grootste moslimland ter wereld, werden opgeëist door terreurmilitie IS.

Reisadvies

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken roept op tot waakzaamheid na de recente aanslagen in Indonesië.

'Op dit moment worden buitenlanders niet specifiek geviseerd, maar Belgische toeristen en andere reizigers in Indonesië moeten voortdurend waakzaam blijven', luidt het in de recentste update van het reisadvies.

De daders reden met een bestelwagen in op de hoofdingang van het commissariaat in Riau, op het eiland Sumatra. Ze stapten uit en vielen de politie aan met zwaarden. Uiteindelijk schoot de politie hen dood. 'Drie politiemannen zijn gewond. Een van hen is aan zijn verwondingen overleden', zei lokale politiebaas Nandang, die zoals de gewoonte is in Indonesië slechts één naam heeft. 'Vier mannen zijn doodgeschoten, en één nam de vlucht', zei een woordvoerder van de nationale politie, Setyo Wasisto. De voorbije dagen vond er een reeks aanslagen plaats in Surabaya, de op een na grootste stad van Indonesië, op het eiland Java. Daarbij kwamen dertien slachtoffers om en lieten ook dertien daders het leven. Een familie van vijf, een meisje van vijf jaar inbegrepen, had maandag een zelfmoordaanslag gepleegd op een politiecommissariaat in Surabaya. De dag voordien viel een andere familie, onder wie ook minderjarigen, drie kerken aan in de stad. De aanslagen in Indonesië, het grootste moslimland ter wereld, werden opgeëist door terreurmilitie IS.Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken roept op tot waakzaamheid na de recente aanslagen in Indonesië. 'Op dit moment worden buitenlanders niet specifiek geviseerd, maar Belgische toeristen en andere reizigers in Indonesië moeten voortdurend waakzaam blijven', luidt het in de recentste update van het reisadvies.