Volgens de politie werd de 39-jarige vrouw in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh door een groep mannen verkracht, nadat de daders eerst haar echtgenoot in elkaar hadden geslagen en vastgebonden aan een boom.

Een woordvoerder van de politie van Madhya Pradesh veroorzaakte nogal wat ophef door te stellen dat de vrouw en haar man medeverantwoordelijk zijn voor de groepsverkrachting. Volgens hem waren de toeristen roekeloos door naar een afgelegen plek af af te reizen in India waar ze weinig over wisten.

Kamperen

De nieuwe feiten deden zich voor in een dorp nabij Datia. Het koppel reisde met de fiets van de tempelstad Orchha naar Seonda, en stopte in de buurt van het dorp om er te kamperen voor de nacht.
De mannen zouden het koppel met houten stokken hebben aangevallen. Ze overmeesterden de echtgenoot en verkrachtten vervolgens de vrouw. Alvorens op de vlucht te slaan, beroofden ze de toeristen ook van hun bezittingen, waaronder een laptop, gsm en 185 euro.

Het koppel vertelde aan de politie dat de vrouw door zeven of acht mannen verkracht werd, maar het was donker, dus het precieze aantal is onduidelijk.

Zes mannen opgepakt

Zes mannen van in de twintig zijn opgepakt en blijven zeker nog tot dinsdag in de cel nadat ze voor de rechter verschenen. Het zijn boeren van een lokale stam die in de buurt wonen van waar het koppel kampeerde.

De verdachten en de bij de verkrachting gestolen voorwerpen zijn nog niet geïdentificeerd door het slachtoffer en haar echtgenoot. De Zwitserse ambassade deelde mee dat het echtpaar zondag in de hoofdstad New Delhi aankwam. Beiden zijn bereid te helpen bij de identificatie en het onderzoek. Ze blijven dan ook nog even in India.

Het is de zoveelste episode in een door verkrachtingen geplaagd India. Verkrachtingen zijn namelijk schering en inslag in het land en kregen jarenlang weinig aandacht. De problematiek staat sinds enige tijd echter erg in de aandacht nadat een 23-jarige vrouw overleed aan de gevolgen van een brutale groepsverkrachting op een bus in de Indiase hoofdstad. (Belga/TE)

Volgens de politie werd de 39-jarige vrouw in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh door een groep mannen verkracht, nadat de daders eerst haar echtgenoot in elkaar hadden geslagen en vastgebonden aan een boom.Een woordvoerder van de politie van Madhya Pradesh veroorzaakte nogal wat ophef door te stellen dat de vrouw en haar man medeverantwoordelijk zijn voor de groepsverkrachting. Volgens hem waren de toeristen roekeloos door naar een afgelegen plek af af te reizen in India waar ze weinig over wisten. KamperenDe nieuwe feiten deden zich voor in een dorp nabij Datia. Het koppel reisde met de fiets van de tempelstad Orchha naar Seonda, en stopte in de buurt van het dorp om er te kamperen voor de nacht. De mannen zouden het koppel met houten stokken hebben aangevallen. Ze overmeesterden de echtgenoot en verkrachtten vervolgens de vrouw. Alvorens op de vlucht te slaan, beroofden ze de toeristen ook van hun bezittingen, waaronder een laptop, gsm en 185 euro. Het koppel vertelde aan de politie dat de vrouw door zeven of acht mannen verkracht werd, maar het was donker, dus het precieze aantal is onduidelijk.Zes mannen opgepaktZes mannen van in de twintig zijn opgepakt en blijven zeker nog tot dinsdag in de cel nadat ze voor de rechter verschenen. Het zijn boeren van een lokale stam die in de buurt wonen van waar het koppel kampeerde. De verdachten en de bij de verkrachting gestolen voorwerpen zijn nog niet geïdentificeerd door het slachtoffer en haar echtgenoot. De Zwitserse ambassade deelde mee dat het echtpaar zondag in de hoofdstad New Delhi aankwam. Beiden zijn bereid te helpen bij de identificatie en het onderzoek. Ze blijven dan ook nog even in India.Het is de zoveelste episode in een door verkrachtingen geplaagd India. Verkrachtingen zijn namelijk schering en inslag in het land en kregen jarenlang weinig aandacht. De problematiek staat sinds enige tijd echter erg in de aandacht nadat een 23-jarige vrouw overleed aan de gevolgen van een brutale groepsverkrachting op een bus in de Indiase hoofdstad. (Belga/TE)