Politiechef Ranjit Sinha vergeleek het legaliseren van gokspelen met een verkrachting. "Als je een verkrachting niet kan vermijden, geniet er dan van", aldus Sinha die met zijn schokkende uitspraak zijn standpunt over gokspelen probeerde kracht bij zetten: gokken moet gelegaliseerd worden, omdat het moeilijk is een verbod te handhaven.

Later zei Sinha aan nieuwszender NDTV dat hij een "uitdrukking had gebruikt, om iets aanschouwelijk te maken" en dat zijn woorden uit de context waren gehaald. Niettemin vinden velen dat het gebruik van verkrachtingen in een analogie totaal ongepast is.

Ontslag

Verschillende politici noemden het commentaar afschuwelijk en eisten zijn ontslag. Op microblogsite Twitter was de verontwaardiging groot. De naam van de CBI-baas was een van de meest gebruikte woorden in India.

In India is de discussie over verkrachtingen en de positie van de vrouw opgelaaid nadat een 23-jarige studente in december door verschillende mannen verkracht werd in een bus. Later stierf ze aan haar verwondingen. (Belga/TE)

Politiechef Ranjit Sinha vergeleek het legaliseren van gokspelen met een verkrachting. "Als je een verkrachting niet kan vermijden, geniet er dan van", aldus Sinha die met zijn schokkende uitspraak zijn standpunt over gokspelen probeerde kracht bij zetten: gokken moet gelegaliseerd worden, omdat het moeilijk is een verbod te handhaven.Later zei Sinha aan nieuwszender NDTV dat hij een "uitdrukking had gebruikt, om iets aanschouwelijk te maken" en dat zijn woorden uit de context waren gehaald. Niettemin vinden velen dat het gebruik van verkrachtingen in een analogie totaal ongepast is.Verschillende politici noemden het commentaar afschuwelijk en eisten zijn ontslag. Op microblogsite Twitter was de verontwaardiging groot. De naam van de CBI-baas was een van de meest gebruikte woorden in India.In India is de discussie over verkrachtingen en de positie van de vrouw opgelaaid nadat een 23-jarige studente in december door verschillende mannen verkracht werd in een bus. Later stierf ze aan haar verwondingen. (Belga/TE)