Het gaat om een koppel en twee anderen, Marokkanen of Italianen van Marokkaanse afkomst. Het paar zou van plan geweest zijn om naar Syrië te vertrekken, samen met hun twee jonge kinderen van twee en vier jaar.

Instructies

De man van het koppel, een bokser, kreeg volgens het Openbaar Ministerie in Milaan instructies van IS om aanslagen te plegen in Italië. De onderzoekers onderschepten, zo luidt het, boodschappen van IS in het Midden-Oosten aan de man met 'verschrikkelijke inhoud'.

Nog volgens het parket was het doelwit vermoedelijk Rome, wegens het belang van de stad voor het christendom. Er zijn echter geen aanwijzingen dat er daadwerkelijk aanslagen op til waren.

Italië

Een van de vier arrestanten zou ook de zus zijn van een man die vorig jaar naar de Islamitische Staat in Syrië en Irak vertrok.

Die man zou volgens de aanklagers de opgepakte man in Italië die de instructies kreeg, hebben aangeraden om niet naar de IS te komen maar in Italië te blijven om daar opdrachten uit te voeren. (KVDA)

Het gaat om een koppel en twee anderen, Marokkanen of Italianen van Marokkaanse afkomst. Het paar zou van plan geweest zijn om naar Syrië te vertrekken, samen met hun twee jonge kinderen van twee en vier jaar.De man van het koppel, een bokser, kreeg volgens het Openbaar Ministerie in Milaan instructies van IS om aanslagen te plegen in Italië. De onderzoekers onderschepten, zo luidt het, boodschappen van IS in het Midden-Oosten aan de man met 'verschrikkelijke inhoud'. Nog volgens het parket was het doelwit vermoedelijk Rome, wegens het belang van de stad voor het christendom. Er zijn echter geen aanwijzingen dat er daadwerkelijk aanslagen op til waren.Een van de vier arrestanten zou ook de zus zijn van een man die vorig jaar naar de Islamitische Staat in Syrië en Irak vertrok. Die man zou volgens de aanklagers de opgepakte man in Italië die de instructies kreeg, hebben aangeraden om niet naar de IS te komen maar in Italië te blijven om daar opdrachten uit te voeren. (KVDA)