Operatie Bin Laden: Obama legde kaartje om spanning te breken

© Reuters

VS-president Barack Obama speelde tijdens de dodelijke raid op Osama Bin Laden in 2011 wel vijftien potjes kaart om zijn zenuwen te bedwingen. Dat onthulde zijn voormalige medewerker Reggie Love.

Love was jaren de ‘body man’ van Obama: het manusje-van-alles dat de president op de voet volgt en hem op zijn wenken bedient. Hij vertelde over zijn belevenissen met Obama tijdens een vraagenuurtje op de universiteit UCLA in Californië, waarvan de video ondertussen alweer verwijderd is van YouTube.

Volgens Love wilde Obama niet de hele operatie uitzitten in de ‘Situation Room’ van het Witte Huis, waar alles via satelliet rechtstreeks te volgen was. “De meesten zaten in de situation room”, aldus Love. Volgens hem zei Obama echter: “Ik ga hier niet blijven, ik zie het niet zitten om alles hier te volgen.”

Uiteindelijk trok de president zich samen met de body man, officiële Witte Huis-fotograaf Pete Souza, nog een andere medewerker en een set speelkaarten terug in de private eetkamer naast het Oval Office’, zei Love. “We moeten wel vijftien rondjes gespeeld hebben.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content