Openbaar ministerie in beroep tegen Pistorius: moord geen doodslag

Oscar Pistorius © Belga Image

Een Zuid-Afrikaanse rechtbank heeft beslist dat het openbaar ministerie in beroep mag gaan tegen het vonnis van Oscar Pistorius. Dat wil hem veroordelen voor moord in plaats van doodslag, wat betekent dat de celstraf tot 25 jaar kan oplopen.

Een Zuid-Afrikaanse rechtbank heeft beslist dat het openbaar ministerie in beroep mag gaan tegen het vonnis van Oscar Pistorius. De rechtbank weigerde het verzoek van Pistorius’ advocaten om geen beroep toe te laten. De atleet werd veroordeeld voor doodslag op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Het openbaar ministerie wil dat Pistorius veroordeeld wordt voor moord, waardoor zijn straf van de huidige vijf jaar kan oplopen tot 25 jaar.

Weigering

De verdediging had aan rechter Thokozile Masipa gevraagd om haar eerder besluit in te trekken dat toeliet om beroep tegen het vonnis aan te tekenen. De rechter weigerde. Ze antwoordde dat beide partijen hun zaak kunnen bepleiten wanneer het hooggerechtshof het beroep binnen enkele maanden behandelt.

Het voormalige 28-jarige topmodel Reeva Steenkamp werd op 14 februari 2013 door Pistorius doodgeschoten in de badkamer van haar woning in Pretoria. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content