De 75-jarige Texaan is Congreslid voor de Republikeinen. Als conservatieve liberaal is de voormalige verloskundige voorstander van het homohuwelijk en de legalisering van marihuana. Hij is fel gekant tegen abortus en het verwerven van de nationaliteit op basis van geboorte. Ook is hij tegen alle vormen van militaire aanwezigheid in het buitenland.

In 2008 en 1988 greep hij naast de nominatie.

Naast Paul heeft ook Newt Gingrich aangekondigd dat hij kandidaat-president is. De 67-jarige Gingrich was voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van 1995 tot 1999, toen Bill Clinton president was. Hij is vooral bekend als de man die er in een krachtmeting met de Democratische president voor zorgde dat in 1995 het federale overheidsapparaat stilviel.

Ook Mitt Romney, voormalig gouverneur van Massachusetts, en Tim Pawlenty, de ex-gouverneur van Minnesota, hebben zich aangemeld voor de strijd om de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen die plaatsvinden in 2012. (Belga/TE)

De 75-jarige Texaan is Congreslid voor de Republikeinen. Als conservatieve liberaal is de voormalige verloskundige voorstander van het homohuwelijk en de legalisering van marihuana. Hij is fel gekant tegen abortus en het verwerven van de nationaliteit op basis van geboorte. Ook is hij tegen alle vormen van militaire aanwezigheid in het buitenland. In 2008 en 1988 greep hij naast de nominatie. Naast Paul heeft ook Newt Gingrich aangekondigd dat hij kandidaat-president is. De 67-jarige Gingrich was voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van 1995 tot 1999, toen Bill Clinton president was. Hij is vooral bekend als de man die er in een krachtmeting met de Democratische president voor zorgde dat in 1995 het federale overheidsapparaat stilviel. Ook Mitt Romney, voormalig gouverneur van Massachusetts, en Tim Pawlenty, de ex-gouverneur van Minnesota, hebben zich aangemeld voor de strijd om de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen die plaatsvinden in 2012. (Belga/TE)