Dat meldt zijn partij.

Jeremy Corbyn, de leider van de Britse oppositiepartij Labour, zal vergezeld worden door Keir Starmer, de schaduwminister voor de Britse uitstap uit de EU, en Barry Gardiner, schaduwminister voor Internationale Handel.

Corbyn en Starmer zullen gesprekken voeren met de hoofdonderhandelaar van de EU voor de brexit, Michel Barnier, en de voorzitter van het Europese parlement, Antonio Tajani. Daarnaast staan ook ontmoetingen met de Italiaanse, Zweedse en Portugese premiers op de agenda.

'Wederzijds respect'

Nu de onderhandelingen rond de brexit vastzitten en er binnen de Conservatieve Partij van premier Theresa May verdeeldheid is over het onderwerp, wil Labour zich opwerpen als een beter en betrouwbaarder alternatief. 'Terwijl de regering gespleten is en het brexit-geklungel steeds schadelijker wordt, staat Labour klaar om de verantwoordelijkheid in de brexit-onderhandelingen op te nemen', zegt Corbyn. 'In plaats van de Europese Unie als de vijand te aanzien, zou Labour onderhandelingen voeren in een sfeer van samenwerking en wederzijds respect met het oog op een sterke regeling voor Groot-Brittannië en een nieuwe relatie met Europa', aldus de oppositieleider.

Eerder deze week kwam Theresa May naar Brussel voor gesprekken met onder meer Michel Barnier.

Dat meldt zijn partij.Jeremy Corbyn, de leider van de Britse oppositiepartij Labour, zal vergezeld worden door Keir Starmer, de schaduwminister voor de Britse uitstap uit de EU, en Barry Gardiner, schaduwminister voor Internationale Handel.Corbyn en Starmer zullen gesprekken voeren met de hoofdonderhandelaar van de EU voor de brexit, Michel Barnier, en de voorzitter van het Europese parlement, Antonio Tajani. Daarnaast staan ook ontmoetingen met de Italiaanse, Zweedse en Portugese premiers op de agenda. Nu de onderhandelingen rond de brexit vastzitten en er binnen de Conservatieve Partij van premier Theresa May verdeeldheid is over het onderwerp, wil Labour zich opwerpen als een beter en betrouwbaarder alternatief. 'Terwijl de regering gespleten is en het brexit-geklungel steeds schadelijker wordt, staat Labour klaar om de verantwoordelijkheid in de brexit-onderhandelingen op te nemen', zegt Corbyn. 'In plaats van de Europese Unie als de vijand te aanzien, zou Labour onderhandelingen voeren in een sfeer van samenwerking en wederzijds respect met het oog op een sterke regeling voor Groot-Brittannië en een nieuwe relatie met Europa', aldus de oppositieleider.Eerder deze week kwam Theresa May naar Brussel voor gesprekken met onder meer Michel Barnier.