De Heilige Stoel kan tegenwoordig niet meer beschuldigd worden van niet mee te gaan met de tijd, althans wat het technologische aspect betreft. Voor de heiligverklaring van Johannes Paulus II en Johannes XXIII is onder meer een officiële website opgericht, een Twitter-feed, een Facebook-pagina, een YouTube-kanaal, een Instagram-account en kan u een speciale app downloaden.

Pausen in 3D

Daarnaast zal de heiligverklaring in 1.300 bioscopen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika rechtstreeks te zien zijn in driedimensionale beelden. De bioscoopvoorstelling wordt gratis verzorgd door het Vaticaan in samenwerking met de commerciële zender Sky. Ook Belgische bioscopen doen meer. Vanaf 10 uur kan u terecht in Kinepolis Antwerpen. Het aantal plaatsen is beperkt (tot 420 in twee zalen). Registreren kan op de website kinepolis.be/heiligverklaring.

Het is de eerste keer dat Kinepolis een pauselijke plechtigheid live uitzendt. De bioscoopgroep diversifieert door naast films ook opera, ballet, concerten ... te vertonen en wil met de gratis uitzending van de heiligverklaring (die ook op tv te zien is) onder meer uittesten hoe groot de respons hierop zal zijn. Net om die reden doet Nederland bijvoorbeeld niet mee. "In Nederland is de belangstelling daarvoor te gering", denkt aartsbisschop Wim Eijk.

5 miljoen mensen?

Voor de heiligverklaring van Johannes Paulus II en Johannes XXIII wordt een massa volk verwacht op het Sint-Pietersplein. Een groot gedeelte van het Sint-Pietersplein wordt voorbehouden voor de officiële gasten, het diplomatiek korps en de bisschoppen. De ceremonie zal op 14 grote schermen uitgezonden worden op de vlakbij gelegen Villa della Conciliazione.

Het Vaticaan waagt zich niet aan een schatting over het aantal mensen dat de plechtigheid zal bijwonen. De burgemeester van Rome zette eerder het cijfer van vijf miljoen voorop maar Vaticaankenners achten dit cijfer schromelijk overdreven.

Toch neemt de stad Rome het zekere voor het onzekere. De politie zet 2.600 agenten in om de veiligheid te garanderen. Meer dan 3.000 vrijwilligers van de burgerbescherming en het Rode Kruis zullen 4 miljoen flesjes water uitdelen.

De Heilige Stoel kan tegenwoordig niet meer beschuldigd worden van niet mee te gaan met de tijd, althans wat het technologische aspect betreft. Voor de heiligverklaring van Johannes Paulus II en Johannes XXIII is onder meer een officiële website opgericht, een Twitter-feed, een Facebook-pagina, een YouTube-kanaal, een Instagram-account en kan u een speciale app downloaden. Pausen in 3DDaarnaast zal de heiligverklaring in 1.300 bioscopen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika rechtstreeks te zien zijn in driedimensionale beelden. De bioscoopvoorstelling wordt gratis verzorgd door het Vaticaan in samenwerking met de commerciële zender Sky. Ook Belgische bioscopen doen meer. Vanaf 10 uur kan u terecht in Kinepolis Antwerpen. Het aantal plaatsen is beperkt (tot 420 in twee zalen). Registreren kan op de website kinepolis.be/heiligverklaring. Het is de eerste keer dat Kinepolis een pauselijke plechtigheid live uitzendt. De bioscoopgroep diversifieert door naast films ook opera, ballet, concerten ... te vertonen en wil met de gratis uitzending van de heiligverklaring (die ook op tv te zien is) onder meer uittesten hoe groot de respons hierop zal zijn. Net om die reden doet Nederland bijvoorbeeld niet mee. "In Nederland is de belangstelling daarvoor te gering", denkt aartsbisschop Wim Eijk.Voor de heiligverklaring van Johannes Paulus II en Johannes XXIII wordt een massa volk verwacht op het Sint-Pietersplein. Een groot gedeelte van het Sint-Pietersplein wordt voorbehouden voor de officiële gasten, het diplomatiek korps en de bisschoppen. De ceremonie zal op 14 grote schermen uitgezonden worden op de vlakbij gelegen Villa della Conciliazione.Het Vaticaan waagt zich niet aan een schatting over het aantal mensen dat de plechtigheid zal bijwonen. De burgemeester van Rome zette eerder het cijfer van vijf miljoen voorop maar Vaticaankenners achten dit cijfer schromelijk overdreven. Toch neemt de stad Rome het zekere voor het onzekere. De politie zet 2.600 agenten in om de veiligheid te garanderen. Meer dan 3.000 vrijwilligers van de burgerbescherming en het Rode Kruis zullen 4 miljoen flesjes water uitdelen.