Net als in Groot-Brittanië gaat het om klachten over het inbreken in voicemails. In Amerika zou het bedrijf van Murdoch de slachtoffers van de aanslagen op de WTC-torens in New York op 11 september 2001 geviseerd hebben.

In Groot-Brittanië brak de zondagskrant News of The World in op de voicemail van het vermoorde meisje Milly Dowler. Ook oud-premier Gordon Brown en familieleden van gesneuvelde Britse militairen waren niet veilig voor News of The World.

Buigen voor parlement
Die krant werd vorige zondag opgedoekt. Niet de enige opdoffer voor Murdoch: deze week moest hij het bod intrekken dat hij met zijn mediagroep News Corp wilde uitbrengen op de Britse betaalzender BskB. Hij deed dat enkele uren voor het Britse parlement een stemming hield over dat omstreden bod, waardoor Murdoch alle aandelen van BskyB in handen zou krijgen.

Verschillende parlementsleden en de Britse premier, David Cameron, hadden Murdoch opgeroepen af te zien van zijn bod. Het was de eerste keer dat Murdoch moest buigen voor politici.

Murdoch verschijnt samen met zijn zoon James volgende dinsdag voor een parlementaire commissie in Groot-Brittannië waar ze verantwoording moeten afleggen.

Murdoch: 'Geen onherstelbare schade' Murdoch kondigde donderdag al een intern bedrijfsonderzoek aan, waarbij een onafhankelijke instantie zal zich buigen 'over elke aanklacht van ongepast gedrag'. Maar volgens de mediamagnaat is er geen onherstelbare schade aangericht. 'We hebben de reputatie van heel goed werk af te leveren in dat land', klonk het.

Over zijn zoon James, die de Europese afdeling leidt, luidde het dat 'die zo snel gehandeld heeft als hij kon, op het moment dat hij kon'. Aan zijn positie wordt niets gewijzigd, verklaarde de 80-jarige vader. Murdoch is naar eigen zeggen ook helemaal niet van plan om zijn krantenactiviteit van de hand te doen.

Murdoch: 'Crisis extreem goed beheerd'

Ondanks de zakelijke klap en de juridische problemen, blijft Murdoch dus het beleid van News Corp verdedigen. Donderdag zei hij in een interview met de Wall Street Journal, dat deel uitmaakt van zijn media-imperium in de VS, dat News Corp de 'crisis extreem goed beheerd' heeft. (Belga/SD)

Net als in Groot-Brittanië gaat het om klachten over het inbreken in voicemails. In Amerika zou het bedrijf van Murdoch de slachtoffers van de aanslagen op de WTC-torens in New York op 11 september 2001 geviseerd hebben. In Groot-Brittanië brak de zondagskrant News of The World in op de voicemail van het vermoorde meisje Milly Dowler. Ook oud-premier Gordon Brown en familieleden van gesneuvelde Britse militairen waren niet veilig voor News of The World. Buigen voor parlement Die krant werd vorige zondag opgedoekt. Niet de enige opdoffer voor Murdoch: deze week moest hij het bod intrekken dat hij met zijn mediagroep News Corp wilde uitbrengen op de Britse betaalzender BskB. Hij deed dat enkele uren voor het Britse parlement een stemming hield over dat omstreden bod, waardoor Murdoch alle aandelen van BskyB in handen zou krijgen. Verschillende parlementsleden en de Britse premier, David Cameron, hadden Murdoch opgeroepen af te zien van zijn bod. Het was de eerste keer dat Murdoch moest buigen voor politici. Murdoch verschijnt samen met zijn zoon James volgende dinsdag voor een parlementaire commissie in Groot-Brittannië waar ze verantwoording moeten afleggen. Murdoch: 'Geen onherstelbare schade' Murdoch kondigde donderdag al een intern bedrijfsonderzoek aan, waarbij een onafhankelijke instantie zal zich buigen 'over elke aanklacht van ongepast gedrag'. Maar volgens de mediamagnaat is er geen onherstelbare schade aangericht. 'We hebben de reputatie van heel goed werk af te leveren in dat land', klonk het. Over zijn zoon James, die de Europese afdeling leidt, luidde het dat 'die zo snel gehandeld heeft als hij kon, op het moment dat hij kon'. Aan zijn positie wordt niets gewijzigd, verklaarde de 80-jarige vader. Murdoch is naar eigen zeggen ook helemaal niet van plan om zijn krantenactiviteit van de hand te doen. Murdoch: 'Crisis extreem goed beheerd' Ondanks de zakelijke klap en de juridische problemen, blijft Murdoch dus het beleid van News Corp verdedigen. Donderdag zei hij in een interview met de Wall Street Journal, dat deel uitmaakt van zijn media-imperium in de VS, dat News Corp de 'crisis extreem goed beheerd' heeft. (Belga/SD)