Ook co-voorzitter Fox News stapt op in kader van beschuldigingen ongewenste intimiteiten

Roger Ailes, stichter van Fox News © REUTERS

Bill Shine, een co-voorzitter van Fox News, is maandag opgestapt in het kader van de beschuldigingen rond ongewenste intimiteiten tegen de voormalige CEO van de zender Roger Ailes en presentator Bill O’Reilly. Shine zou de beschuldigingen genegeerd hebben.

Shine werd co-voorzitter van de conservatieve nieuwszender na het ontslag van CEO Roger Ailes eind juli, na beschuldigingen van seksueel misbruik door een voormalige presentatrice. Voormalige werknemers beschuldigen Shine, die een goede relatie had met Ailes, ervan dat hij de klachten tegen de ex-CEO negeerde, en zo bijdroeg aan de vijandelijke sfeer tegenover vrouwen bij Fox News, aldus de krant Wall Street Journal.

Maandag kondigde Rupert Murdoch, de voorzitter van moederbedrijf 21st Century Fox, het ontslag van Shine aan, die “een enorme rol gespeeld heeft om van Fox News de grootste en belangrijkste kabelzender te maken in de geschiedenis van de televisie”.

Eind april ontsloeg Fox News ook al sterpresentator Bill O’Reilly, nadat bekendraakte dat hij 13 miljoen dollar had betaald aan vijf vrouwen die hem beschuldigden van seksuele intimidatie. Volgens de Amerikaanse media kreeg O’Reilly, wiens “O’Reilly Factor” het meest bekeken programma op de kabeltelevisie was, een ontslagpremie van 25 miljoen dollar.

Partner Content