Na de crash van de Airbus A320 van Germanwings boven de Franse Alpen past nu ook Brussels Airlines haar cockpitprocedure aan. Vanaf nu moeten op elk moment van een passagiersvlucht minstens twee bemanningsleden aanwezig zijn in de cockpit, laat de luchtvaartmaatschappij vrijdag weten.

'Dat houdt in dat wanneer één van de twee piloten de cockpit verlaat voor een korte periode, één van de cabinepersoneelsleden in de cockpit moet plaatsnemen gedurende de afwezigheid van de piloot', luidt het.

In overleg met minister Galant

De beslissing werd genomen in nauw overleg met de Lufthansa Groep, de Belgische luchtvaartautoriteiten en het kabinet van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR).

Brussels Airlines volgt zo het voorbeeld van onder meer het Britse EasyJet, het Scandinavische SAS en het Letse Air Baltic. (Belga/AVE)

Na de crash van de Airbus A320 van Germanwings boven de Franse Alpen past nu ook Brussels Airlines haar cockpitprocedure aan. Vanaf nu moeten op elk moment van een passagiersvlucht minstens twee bemanningsleden aanwezig zijn in de cockpit, laat de luchtvaartmaatschappij vrijdag weten. 'Dat houdt in dat wanneer één van de twee piloten de cockpit verlaat voor een korte periode, één van de cabinepersoneelsleden in de cockpit moet plaatsnemen gedurende de afwezigheid van de piloot', luidt het.De beslissing werd genomen in nauw overleg met de Lufthansa Groep, de Belgische luchtvaartautoriteiten en het kabinet van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR).Brussels Airlines volgt zo het voorbeeld van onder meer het Britse EasyJet, het Scandinavische SAS en het Letse Air Baltic. (Belga/AVE)