De eerste onderzoeksresultaten werden bekendgemaakt door Earl Weener, een bestuurde van het Amerikaanse National Transportation Safety Board. "De trein ging 82 mijl per uur toen hij in de bocht kwam", zei Weener op een persconferentie. Hij onderstreepte dat het onderzoek nog volop loopt. "Op dit moment hebben we geen weet van problemen of anomalieën met de remmen."

Weener zei wel dat de motor van het treinstel zes seconden voor het ongeluk nog op volle toeren draaide. Hoe dat komt, weten de onderzoekers nog niet.

De bestuurder van de trein wordt intussen ondervraagd. Ook in de komende dagen zal dat nog gebeuren, besloot Weener. (Belga/TV)

De eerste onderzoeksresultaten werden bekendgemaakt door Earl Weener, een bestuurde van het Amerikaanse National Transportation Safety Board. "De trein ging 82 mijl per uur toen hij in de bocht kwam", zei Weener op een persconferentie. Hij onderstreepte dat het onderzoek nog volop loopt. "Op dit moment hebben we geen weet van problemen of anomalieën met de remmen."Weener zei wel dat de motor van het treinstel zes seconden voor het ongeluk nog op volle toeren draaide. Hoe dat komt, weten de onderzoekers nog niet.De bestuurder van de trein wordt intussen ondervraagd. Ook in de komende dagen zal dat nog gebeuren, besloot Weener. (Belga/TV)