In Egypte kwamen mensen op straat om de Jom Kippoer-oorlog tegen Israël te herdenken. Een Arabische coalitie van Egypte, Syrië, Algerije, Irak, Koeweit, Libië, Marokko, Saoedi-Arabië, Soedan en Tunesië vielen 6 oktober 1973 Israël aan. Hoewel hun troepensterkte stukken groter was dan die van Israël, leden ze een smadelijke nederlaag.

Bloedigste dag sinds 14 augustus

Onder de dodelijke slachtoffers is er niemand van de politie, aldus een ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is de ergste balans van de onrust in Egypte sinds 14 augustus toen soldaten en politiemensen twee samenkomsten van pro-Morsi aanhangers bloedig uiteenjaagden.

(Belga)

In Egypte kwamen mensen op straat om de Jom Kippoer-oorlog tegen Israël te herdenken. Een Arabische coalitie van Egypte, Syrië, Algerije, Irak, Koeweit, Libië, Marokko, Saoedi-Arabië, Soedan en Tunesië vielen 6 oktober 1973 Israël aan. Hoewel hun troepensterkte stukken groter was dan die van Israël, leden ze een smadelijke nederlaag.Onder de dodelijke slachtoffers is er niemand van de politie, aldus een ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is de ergste balans van de onrust in Egypte sinds 14 augustus toen soldaten en politiemensen twee samenkomsten van pro-Morsi aanhangers bloedig uiteenjaagden.(Belga)