Qantas deelde zondag mee dat het ging om "lichte onregelmatigheden". Er werd olie aangetroffen op plaatsen waar er geen hoort te zijn. Alan Joyce, algemeen directeur van Qantas, zegt dat het gaat om nieuwe motoren op een nieuw vliegtuig en dat dergelijke problemen er dus niet horen te zijn. Wel is nu duidelijk op welke plek men verder moet zoeken.

Door de onregelmatigheden zullen de Airbussen A380 van de maatschappij langer aan de grond worden gehouden dan verwacht.

Qantas besliste niet met zijn A380's te vliegen tot was uitgeklaard waarom één van de toestellen donderdag een noodlanding moest maken, meteen na het opstijgen. Het was het eerste zware incident met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

Qantas deelde zondag mee dat het ging om "lichte onregelmatigheden". Er werd olie aangetroffen op plaatsen waar er geen hoort te zijn. Alan Joyce, algemeen directeur van Qantas, zegt dat het gaat om nieuwe motoren op een nieuw vliegtuig en dat dergelijke problemen er dus niet horen te zijn. Wel is nu duidelijk op welke plek men verder moet zoeken. Door de onregelmatigheden zullen de Airbussen A380 van de maatschappij langer aan de grond worden gehouden dan verwacht. Qantas besliste niet met zijn A380's te vliegen tot was uitgeklaard waarom één van de toestellen donderdag een noodlanding moest maken, meteen na het opstijgen. Het was het eerste zware incident met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.