De modernste en grootste nucleaire onderzeëer van de Britse marine, de HMS Astute, is vrijdag gestrand in de wateren bij Skye, een schiereiland ten westen van Schotland.

Dat heeft de BBC gemeld en het is bevestigd door het Britse ministerie van Defensie. Volgens een woordvoerster gaat het echter niet om een nucleair incident en is er niemand gewond geraakt. Er zijn volgens haar ook geen aanwijzingen van milieuschade.

De kustwacht werd vrijdag om 8.19 uur van het incident op de hoogte gebracht. De HMS Astute is uitgerust met het zogeheten stealthsysteem, waardoor het nagenoeg onzichtbaar is voor radarsystemen.

De modernste en grootste nucleaire onderzeëer van de Britse marine, de HMS Astute, is vrijdag gestrand in de wateren bij Skye, een schiereiland ten westen van Schotland. Dat heeft de BBC gemeld en het is bevestigd door het Britse ministerie van Defensie. Volgens een woordvoerster gaat het echter niet om een nucleair incident en is er niemand gewond geraakt. Er zijn volgens haar ook geen aanwijzingen van milieuschade.De kustwacht werd vrijdag om 8.19 uur van het incident op de hoogte gebracht. De HMS Astute is uitgerust met het zogeheten stealthsysteem, waardoor het nagenoeg onzichtbaar is voor radarsystemen.