352 parlementsleden van de conservatieve meerderheid en de oppositie stemden na een volgens NPR 'emotionele en chaotische sessie' tegen het voorstel. 58 stemden voor, 18 onthielden zich. Frappant, want vorige week werd het met een ruime meerderheid aanvaard in een parlementaire commissie.

Volgens de BBC was het nieuwe wetsvoorstel even streng als de abortuswet in het Vaticaan. Vrouwen die abortus plegen, zouden zo een celstraf riskeren tot vijf jaar. Ook artsen die bijdragen aan een abortus, zouden een gevangenisstraf riskeren. Zo ver komt het dus niet.

De stemming volgde op massabetogingen van vrouwen die zich tegen de wet keerden. Dinsdag kwamen er volgens de politie. zo'n 100.000 mensen op straat. Na de protesten keerde de Poolse premier Beata Szydlo, die eerst voor de nieuwe abortuswet was, haar kar. (BELGA/JVL)

352 parlementsleden van de conservatieve meerderheid en de oppositie stemden na een volgens NPR 'emotionele en chaotische sessie' tegen het voorstel. 58 stemden voor, 18 onthielden zich. Frappant, want vorige week werd het met een ruime meerderheid aanvaard in een parlementaire commissie.Volgens de BBC was het nieuwe wetsvoorstel even streng als de abortuswet in het Vaticaan. Vrouwen die abortus plegen, zouden zo een celstraf riskeren tot vijf jaar. Ook artsen die bijdragen aan een abortus, zouden een gevangenisstraf riskeren. Zo ver komt het dus niet.De stemming volgde op massabetogingen van vrouwen die zich tegen de wet keerden. Dinsdag kwamen er volgens de politie. zo'n 100.000 mensen op straat. Na de protesten keerde de Poolse premier Beata Szydlo, die eerst voor de nieuwe abortuswet was, haar kar. (BELGA/JVL)