Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een waarschuwing gestuurd naar luchtvaartmaatschappijen en andere vervoersbedrijven met de boodschap dat Dieudonné niet het land in mag komen. Als vervoersmaatschappijen Dieudonné toch Groot-Brittannië in laten, moeten ze een boete van 10.000 pond betalen.

Dieudonné ligt in Frankrijk onder vuur vanwege de antisemitische humor in zijn shows. Hij is ook de bedenker van de 'quenelle', en soort Hitlergroet die door de andere hand in die door velen wordt gezien als omgekeerde Hitler-groet.

Verboden

De komiek ontkent dat hij antisemitisch is en zegt dat hij "het debat naar het randje van het lachen duwt". Toch besloot hij zijn show 'Le Mur' niet meer op te voeren, nadat diverse gemeentebesturen geplande optredens hadden verboden.

Nicolas Anelka is een voetballer van West Bromwich Albion. De Britse Football Association doet onderzoek naar de gebaren die hij eind december maakte tijdens een wedstrijd tegen West Ham. Anelka maakte de quenelle toen hij scoorde.De voetballer zei dat hij met de quenelle geen antisemitisch gebaar wilde maken. Het was alleen bedoeld om steun uit te spreken voor zijn vriend Dieudonné. (Elsevier/Shari Deira/TV)

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een waarschuwing gestuurd naar luchtvaartmaatschappijen en andere vervoersbedrijven met de boodschap dat Dieudonné niet het land in mag komen. Als vervoersmaatschappijen Dieudonné toch Groot-Brittannië in laten, moeten ze een boete van 10.000 pond betalen.Dieudonné ligt in Frankrijk onder vuur vanwege de antisemitische humor in zijn shows. Hij is ook de bedenker van de 'quenelle', en soort Hitlergroet die door de andere hand in die door velen wordt gezien als omgekeerde Hitler-groet.De komiek ontkent dat hij antisemitisch is en zegt dat hij "het debat naar het randje van het lachen duwt". Toch besloot hij zijn show 'Le Mur' niet meer op te voeren, nadat diverse gemeentebesturen geplande optredens hadden verboden.Nicolas Anelka is een voetballer van West Bromwich Albion. De Britse Football Association doet onderzoek naar de gebaren die hij eind december maakte tijdens een wedstrijd tegen West Ham. Anelka maakte de quenelle toen hij scoorde.De voetballer zei dat hij met de quenelle geen antisemitisch gebaar wilde maken. Het was alleen bedoeld om steun uit te spreken voor zijn vriend Dieudonné. (Elsevier/Shari Deira/TV)