Dat heeft admiraal Mary Landry van de kustwacht van New Orleans, in de staat Louisiana gezegd.

Volgens de Amerikaanse kustwacht zou de vlek in totaal ongeveer 120 kilometer lang zijn en op sommige plaatsen zou ze 70 kilometer breed zijn. Het zou geen dikke olievlek zijn, maar veeleer een dun mengsel van water en olie.

De lekken, die zich op anderhalve kilometer diepte bevinden, ontstonden nadat een olieboorplatform op 20 april zonk na een explosie.

Experts proberen de lekken te dichten in het olieboorplatform, maar meerdere pogingen met onderzeese minirobots draaiden op niets uit en daardoor breidt de olievlek zich uit.

Landry weigerde dinsdag om de milieuramp te vergelijken met die van de Exxon Valdez. Bij het ongeluk met die olietanker in 1989 voor Alaska liep ongeveer 42 miljoen liter olie in zee. Dat ongeval ging de geschiedenis in als een van de grootste milieurampen ooit.

Dat heeft admiraal Mary Landry van de kustwacht van New Orleans, in de staat Louisiana gezegd. Volgens de Amerikaanse kustwacht zou de vlek in totaal ongeveer 120 kilometer lang zijn en op sommige plaatsen zou ze 70 kilometer breed zijn. Het zou geen dikke olievlek zijn, maar veeleer een dun mengsel van water en olie. De lekken, die zich op anderhalve kilometer diepte bevinden, ontstonden nadat een olieboorplatform op 20 april zonk na een explosie. Experts proberen de lekken te dichten in het olieboorplatform, maar meerdere pogingen met onderzeese minirobots draaiden op niets uit en daardoor breidt de olievlek zich uit. Landry weigerde dinsdag om de milieuramp te vergelijken met die van de Exxon Valdez. Bij het ongeluk met die olietanker in 1989 voor Alaska liep ongeveer 42 miljoen liter olie in zee. Dat ongeval ging de geschiedenis in als een van de grootste milieurampen ooit.