De Amerikaanse kustwacht wacht het eerste daglicht af om over het gebied te vliegen, wat meer duidelijkheid zou moeten brengen.

De riviermonding is een rijk natuurgebied. De moerassen aan de kust zijn een reservaat voor de fauna, vooral voor watervogels.

De andere staten in de regio, Florida, Alabama en Mississippi vrezen dat de olie hun stranden en visgronden vervuilt, die cruciaal zijn voor de lokale economie.

Ramp

Het boorplatform zonk op 22 april in de Golf van Mexico na een explosie. Dagelijks komen naar schatting zo'n vijfduizend vaten olie in het water terecht.

Het gaat om een van de grootste olierampen in de Amerikaanse geschiedenis. De vervuiling is door de Amerikaanse regering donderdag bestempeld als nationale ramp.

Leger

President Barack Obama heeft alle mogelijke middelen beloofd om de olieramp te bestrijden. Het leger is al ingezet om te helpen.

Obama heeft oliemaatschappij BP, die het boorplatform huurde, verantwoordelijk gesteld voor de kosten van de ramp.

De Amerikaanse kustwacht wacht het eerste daglicht af om over het gebied te vliegen, wat meer duidelijkheid zou moeten brengen. De riviermonding is een rijk natuurgebied. De moerassen aan de kust zijn een reservaat voor de fauna, vooral voor watervogels. De andere staten in de regio, Florida, Alabama en Mississippi vrezen dat de olie hun stranden en visgronden vervuilt, die cruciaal zijn voor de lokale economie. Ramp Het boorplatform zonk op 22 april in de Golf van Mexico na een explosie. Dagelijks komen naar schatting zo'n vijfduizend vaten olie in het water terecht. Het gaat om een van de grootste olierampen in de Amerikaanse geschiedenis. De vervuiling is door de Amerikaanse regering donderdag bestempeld als nationale ramp. Leger President Barack Obama heeft alle mogelijke middelen beloofd om de olieramp te bestrijden. Het leger is al ingezet om te helpen. Obama heeft oliemaatschappij BP, die het boorplatform huurde, verantwoordelijk gesteld voor de kosten van de ramp.