Op het vliegtuig van Ukraine Airlines waren 167 passagiers en 9 bemanningsleden. Er zijn geen overlevenden, bevestigt Oekraïens president Volodymyr Zelensky op zijn Facebookaccount.

Aan boord van het passagiersvliegtuig zaten overwegend passagiers uit Iran en Canada. Dat heeft de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Vadym Prystaiko op Twitter bekendgemaakt. Van de inzittenden kwamen er 82 uit Iran, 63 uit Canada, 11 (van wie 9 bemanningsleden) uit Oekraïne, 10 uit Zweden, 4 uit Afghanistan, 3 uit Duitsland en 3 uit Groot-Brittannië, aldus Prystaiko, die op Twitter ook nog het Oekraïense medeleven uitdrukte.

Volgens het Iraanse persagentschap Irna is een technisch probleem de oorzaak van de crash, al is het onduidelijk hoe het staatsmedium zo snel tot die conclusie is kunnen komen. De Iraanse luchtvaartautoriteit meldt dat de zwarte dozen van het toestel zijn teruggevonden.

Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran te maken hebben met het voorval. De eerste - onbevestigde - beelden die een Iraanse BBC-correspondent heeft verpsreid, tonen dat het vliegtuig al vuur heeft gevat nog voor het neerstortte. Volgens Iraanse media zou het toestel geen noodsignaal hebben uitgezonden voor de crash.

Op bevel van Zelensky is in Kiev een crisisteam bijeengeroepen, zo meldt de veiligheidsraad van Oekraïne woensdagmorgen. Naast minister-president Alexej Gontsjaroek behoren verschillende ministers en ook het hoofd van de buitenlandse geheime dienst tot dat team.

Volgens de Oekraïense luchtvaartautoriteiten doorstond het neergestorte toestel op zes januari nog een technische controle. Het toestel dat is neergestort is een Boeing 737. Voor alle duidelijkheid, het gaat niet om het type 737 MAX, waarvan er vorig jaar twee gecrasht zijn, met 346 doden tot gevolg. Alle vliegtuigen van dat type staan sinds maart aan de grond, tot er duidelijkheid is over eventuele technische mankementen.

Op het vliegtuig van Ukraine Airlines waren 167 passagiers en 9 bemanningsleden. Er zijn geen overlevenden, bevestigt Oekraïens president Volodymyr Zelensky op zijn Facebookaccount. Aan boord van het passagiersvliegtuig zaten overwegend passagiers uit Iran en Canada. Dat heeft de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Vadym Prystaiko op Twitter bekendgemaakt. Van de inzittenden kwamen er 82 uit Iran, 63 uit Canada, 11 (van wie 9 bemanningsleden) uit Oekraïne, 10 uit Zweden, 4 uit Afghanistan, 3 uit Duitsland en 3 uit Groot-Brittannië, aldus Prystaiko, die op Twitter ook nog het Oekraïense medeleven uitdrukte. Volgens het Iraanse persagentschap Irna is een technisch probleem de oorzaak van de crash, al is het onduidelijk hoe het staatsmedium zo snel tot die conclusie is kunnen komen. De Iraanse luchtvaartautoriteit meldt dat de zwarte dozen van het toestel zijn teruggevonden. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran te maken hebben met het voorval. De eerste - onbevestigde - beelden die een Iraanse BBC-correspondent heeft verpsreid, tonen dat het vliegtuig al vuur heeft gevat nog voor het neerstortte. Volgens Iraanse media zou het toestel geen noodsignaal hebben uitgezonden voor de crash. Op bevel van Zelensky is in Kiev een crisisteam bijeengeroepen, zo meldt de veiligheidsraad van Oekraïne woensdagmorgen. Naast minister-president Alexej Gontsjaroek behoren verschillende ministers en ook het hoofd van de buitenlandse geheime dienst tot dat team. Volgens de Oekraïense luchtvaartautoriteiten doorstond het neergestorte toestel op zes januari nog een technische controle. Het toestel dat is neergestort is een Boeing 737. Voor alle duidelijkheid, het gaat niet om het type 737 MAX, waarvan er vorig jaar twee gecrasht zijn, met 346 doden tot gevolg. Alle vliegtuigen van dat type staan sinds maart aan de grond, tot er duidelijkheid is over eventuele technische mankementen.