De Amerikaanse president Barack Obama heeft een plan goedgekeurd om zowat 1.500 soldaten extra naar Irak te sturen zonder aan gevechten deel te nemen, zo heeft zender ABC getwitterd. De in de komende maanden ontplooide troepen moeten adviseren en opleiden.

De bijkomende soldaten moeten Iraakse en Koerdische troepen opleiden om de terreurmilitie Islamitische Staat IS te bekampen, zegt nieuwszender CNN. Zodoende zullen er straks tot 2.900 Amerikaanse soldaten in Irak zijn.

5,6 miljard dollar

Het Witte Huis heeft het Congres ook om 5,6 miljard dollar extra gevraagd voor de strijd tegen IS. De gevraagde troepen zullen niet aan gevechten deelnemen en gebaseerd zijn in basissen buiten Bagdad en Erbil in het noorden van Irak.

Volgens het Franse persbureau AFP mogen ze daarbuiten ook worden ontplooid, zonder aan gevechten deel te nemen. Luidens het Duitse persbureau DPA heeft Obama een aanbeveling van (Republikeins) Defensieminister gevolgd. (Belga/AVE)

De Amerikaanse president Barack Obama heeft een plan goedgekeurd om zowat 1.500 soldaten extra naar Irak te sturen zonder aan gevechten deel te nemen, zo heeft zender ABC getwitterd. De in de komende maanden ontplooide troepen moeten adviseren en opleiden.De bijkomende soldaten moeten Iraakse en Koerdische troepen opleiden om de terreurmilitie Islamitische Staat IS te bekampen, zegt nieuwszender CNN. Zodoende zullen er straks tot 2.900 Amerikaanse soldaten in Irak zijn. Het Witte Huis heeft het Congres ook om 5,6 miljard dollar extra gevraagd voor de strijd tegen IS. De gevraagde troepen zullen niet aan gevechten deelnemen en gebaseerd zijn in basissen buiten Bagdad en Erbil in het noorden van Irak. Volgens het Franse persbureau AFP mogen ze daarbuiten ook worden ontplooid, zonder aan gevechten deel te nemen. Luidens het Duitse persbureau DPA heeft Obama een aanbeveling van (Republikeins) Defensieminister gevolgd. (Belga/AVE)