Obama besliste zaterdag, ter ere van het jaarlijkse diner met de Witte Huis-correspondenten, om zijn zogenaamde "geboortevideo" te laten zien.

Trump is mogelijk kandidaat bij de volgende presidentsverkiezingen en speelde de voorbije weken handig in op de geruchten als zou Obama geen echte Amerikaan zijn, maar geboren in Kenia. Dat zou meteen ook betekenen dat hij onwettig in het Witte Huis zetelt.

Obama maakte deze week een einde aan de kwestie door zijn origineel geboortecertificaat te publiceren.

Zaterdag besliste Obama om Trump, die op het diner met de journalisten aanwezig was, op zijn plaats te zetten. De president kondigde aan dat hij zijn "officiële geboortevideo" zou laten zien.

"Ik waarschuw jullie, niemand heeft dit in 50 jaar gezien, zelfs ik niet", klonk het. Waarna op een groot scherm in de banketzaal van het Witte Huis scènes van de tekenfilm The Lion King werden geprojecteerd.

Obama stuurde nog een waarschuwing naar Fox News, de zender die bekendstaat om zijn Republikeinse sympathieën.

"Ik wil duidelijk maken aan de tafel van Fox News dat dit een grap was. Het is niet mijn echte geboortevideo, maar een tekenfilm. Bel Disney als je mij niet gelooft. Zij hebben de "originele lange versie". (Belga)

Obama besliste zaterdag, ter ere van het jaarlijkse diner met de Witte Huis-correspondenten, om zijn zogenaamde "geboortevideo" te laten zien. Trump is mogelijk kandidaat bij de volgende presidentsverkiezingen en speelde de voorbije weken handig in op de geruchten als zou Obama geen echte Amerikaan zijn, maar geboren in Kenia. Dat zou meteen ook betekenen dat hij onwettig in het Witte Huis zetelt. Obama maakte deze week een einde aan de kwestie door zijn origineel geboortecertificaat te publiceren. Zaterdag besliste Obama om Trump, die op het diner met de journalisten aanwezig was, op zijn plaats te zetten. De president kondigde aan dat hij zijn "officiële geboortevideo" zou laten zien. "Ik waarschuw jullie, niemand heeft dit in 50 jaar gezien, zelfs ik niet", klonk het. Waarna op een groot scherm in de banketzaal van het Witte Huis scènes van de tekenfilm The Lion King werden geprojecteerd. Obama stuurde nog een waarschuwing naar Fox News, de zender die bekendstaat om zijn Republikeinse sympathieën. "Ik wil duidelijk maken aan de tafel van Fox News dat dit een grap was. Het is niet mijn echte geboortevideo, maar een tekenfilm. Bel Disney als je mij niet gelooft. Zij hebben de "originele lange versie". (Belga)