"We kunnen niet zo maar de deur sluiten voor onze medemensen als ze in groot gevaar zijn. Dat zou een verraad van onze waarden zijn", aldus Barack Obama in Bild Zeitung.

"Duitsland zou niet alleen, of slechts samen met enkele andere landen, al het gewicht (van de crisis) mogen dragen", aldus de president, die toevoegt dat het "recente akkoord tussen de Europese Unie en Turkije een stap in de richting is van een eerlijkere verdeling van deze verantwoordelijkheid".

Obama steekt de loftrompet voor Angela Merkel als "een van zijn beste partners", en "een vriendin". "Wanneer ze iets zegt, meent ze het ook. Als ze zegt dat ze iets zal doen, dan doet ze dat. Ik vertrouw haar."

'Sterk Europa is nodig'

De twee hebben samen veel meegemaakt, aldus Obama. "Als het rommelde bij de bilaterale betrekkingen, wat onvermijdelijk wel eens gebeurt, zochten we samen naar een oplossing, in wederzijds respect."

"De boodschap die ik tijdens mijn reis wil verkondigen, is dat de Verenigde Staten - of beter gezegd de hele wereld - een sterk, welvarend en verenigd Europa nodig hebben", aldus Obama, die momenteel in Londen is en zondag naar Hannover reist. Daar staat een "informele vergadering" met Merkel, de Franse president François Hollande, en de Britse en Italiaanse premiers David Cameron en Matteo Renzi op het programma, om "grote internationale onderwerpen" te bespreken.

(Belga/RR)

"We kunnen niet zo maar de deur sluiten voor onze medemensen als ze in groot gevaar zijn. Dat zou een verraad van onze waarden zijn", aldus Barack Obama in Bild Zeitung."Duitsland zou niet alleen, of slechts samen met enkele andere landen, al het gewicht (van de crisis) mogen dragen", aldus de president, die toevoegt dat het "recente akkoord tussen de Europese Unie en Turkije een stap in de richting is van een eerlijkere verdeling van deze verantwoordelijkheid". Obama steekt de loftrompet voor Angela Merkel als "een van zijn beste partners", en "een vriendin". "Wanneer ze iets zegt, meent ze het ook. Als ze zegt dat ze iets zal doen, dan doet ze dat. Ik vertrouw haar." De twee hebben samen veel meegemaakt, aldus Obama. "Als het rommelde bij de bilaterale betrekkingen, wat onvermijdelijk wel eens gebeurt, zochten we samen naar een oplossing, in wederzijds respect." "De boodschap die ik tijdens mijn reis wil verkondigen, is dat de Verenigde Staten - of beter gezegd de hele wereld - een sterk, welvarend en verenigd Europa nodig hebben", aldus Obama, die momenteel in Londen is en zondag naar Hannover reist. Daar staat een "informele vergadering" met Merkel, de Franse president François Hollande, en de Britse en Italiaanse premiers David Cameron en Matteo Renzi op het programma, om "grote internationale onderwerpen" te bespreken. (Belga/RR)