Het presidentiële vliegtuig Air Force One landde om 10.30 uur, een beetje vroeger dan verwacht. Obama, die vergezeld is van zijn echtgenote Michelle, blijft 24 uur in Ierland. Hij zal praten met presidente Mary McAleese en premier Enda Kenny. Hoogtepunt van zijn verblijf is een bezoek aan de kleine plaats Moneygall waar zijn overoverovergrootvader aan moederszijde is geboren.

Dinsdag wordt het Amerikaanse staatshoofd in Londen verwacht. Obama reist daarna nog naar Frankrijk en Polen. Brussel of de NAVO staan niet op zijn Europees reisprogramma. (Belga)

Het presidentiële vliegtuig Air Force One landde om 10.30 uur, een beetje vroeger dan verwacht. Obama, die vergezeld is van zijn echtgenote Michelle, blijft 24 uur in Ierland. Hij zal praten met presidente Mary McAleese en premier Enda Kenny. Hoogtepunt van zijn verblijf is een bezoek aan de kleine plaats Moneygall waar zijn overoverovergrootvader aan moederszijde is geboren. Dinsdag wordt het Amerikaanse staatshoofd in Londen verwacht. Obama reist daarna nog naar Frankrijk en Polen. Brussel of de NAVO staan niet op zijn Europees reisprogramma. (Belga)