De Democraat Obama waarschuwde Trump voor Flynn 48 uur na de verkiezingen, toen de zittende en verkozen president elkaar zagen in het Witte Huis voor een gesprek dat anderhalf uur heeft geduurd.

De regering-Obama had Flynn in 2014 de laan uitgestuurd als hoofd van de inlichtingendienst DIA, voornamelijk omwille van slechte leiding en karakteriële aangelegenheden. De waarschuwing kwam nog voor de zorgen binnen de regering-Obama omtrent de contacten van Flynn met de Russische ambassadeur in Washington, leerde het NBC News dat als eerste met het bericht kwam.

Trump benoemde niettemin Flynn tot zijn nationale veiligheidsadviseur, één van de meest cruciale posten in het Witte Huis. Drie weken daarna vloog hij de laan uit omdat hij vicepresident Mike Pence had misleid over zijn gesprekken met de Russische ambassadeur omtrent sancties.

Voor NBC het bericht de wereld instuurde, had Trump getwitterd dat de regering-Obama qua veiligheid het licht volledig op groen had gezet voor Flynn.

Het welles-niets komt er anderzijds vlak voor Sally Yates, door Trump ontslagen als waarnemend minister van Justitie, voor een subcommissie van de Senaat zal getuigen dat Flynn het Witte Huis heeft misleid omtrent zijn contacten met Moskou.

Nog luidens NBC heeft een hoge medewerker van Trump maandag erkend dat Obama zijn opvolger duidelijk had gemaakt "geen fan" van Flynn te zijn. Maar volgens een andere functionaris lijkt de opmerking van Obama als grap te zijn bedoeld.

De Democraat Obama waarschuwde Trump voor Flynn 48 uur na de verkiezingen, toen de zittende en verkozen president elkaar zagen in het Witte Huis voor een gesprek dat anderhalf uur heeft geduurd. De regering-Obama had Flynn in 2014 de laan uitgestuurd als hoofd van de inlichtingendienst DIA, voornamelijk omwille van slechte leiding en karakteriële aangelegenheden. De waarschuwing kwam nog voor de zorgen binnen de regering-Obama omtrent de contacten van Flynn met de Russische ambassadeur in Washington, leerde het NBC News dat als eerste met het bericht kwam. Trump benoemde niettemin Flynn tot zijn nationale veiligheidsadviseur, één van de meest cruciale posten in het Witte Huis. Drie weken daarna vloog hij de laan uit omdat hij vicepresident Mike Pence had misleid over zijn gesprekken met de Russische ambassadeur omtrent sancties. Voor NBC het bericht de wereld instuurde, had Trump getwitterd dat de regering-Obama qua veiligheid het licht volledig op groen had gezet voor Flynn. Het welles-niets komt er anderzijds vlak voor Sally Yates, door Trump ontslagen als waarnemend minister van Justitie, voor een subcommissie van de Senaat zal getuigen dat Flynn het Witte Huis heeft misleid omtrent zijn contacten met Moskou. Nog luidens NBC heeft een hoge medewerker van Trump maandag erkend dat Obama zijn opvolger duidelijk had gemaakt "geen fan" van Flynn te zijn. Maar volgens een andere functionaris lijkt de opmerking van Obama als grap te zijn bedoeld.