In een debat met de Amerikaanse president Barack Obama op de Amerikaanse televisiezender CNN confronteerde Kimberly Corban, een slachtoffer van een brutale verkrachting, de president met haar verhaal. Obama zei dat hij meevoelde met wat Corban had meegemaakt, maar dat zijn voorstel het haar 'niet verhindert om een wapen in huis te halen als dat nodig zou zijn.'

Obama stelde zich evenwel de vraag of de vrouw daadwerkelijk veiliger af zou zijn als ze een wapen bij de hand zou hebben. Volgens hem zijn wapens niet de oplossing. Bovendien is zijn bedoeling net om het de dader moeilijker te maken om een vuurwapen te kopen.

De president kondigde dinsdag aan dat het antecedenteonderzoek, de zogenaamde background check, bij de aankoop van een wapen wordt uitgebreid. Hij zal dat doen zonder het Congres, dat weigerachtig staat tegenover een verstrenging van de wapenwetgeving, te raadplegen. (TE)

In een debat met de Amerikaanse president Barack Obama op de Amerikaanse televisiezender CNN confronteerde Kimberly Corban, een slachtoffer van een brutale verkrachting, de president met haar verhaal. Obama zei dat hij meevoelde met wat Corban had meegemaakt, maar dat zijn voorstel het haar 'niet verhindert om een wapen in huis te halen als dat nodig zou zijn.'Obama stelde zich evenwel de vraag of de vrouw daadwerkelijk veiliger af zou zijn als ze een wapen bij de hand zou hebben. Volgens hem zijn wapens niet de oplossing. Bovendien is zijn bedoeling net om het de dader moeilijker te maken om een vuurwapen te kopen. De president kondigde dinsdag aan dat het antecedenteonderzoek, de zogenaamde background check, bij de aankoop van een wapen wordt uitgebreid. Hij zal dat doen zonder het Congres, dat weigerachtig staat tegenover een verstrenging van de wapenwetgeving, te raadplegen. (TE)