Dat liet het Witte Huis weten. "Obama benadrukte hoe belangrijk de samenwerking tussen beide landen is om te garanderen dat Iran zich aan zijn internationale verplichtingen houdt," luidt de mededeling.

De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties (VN), Susan Rice, zei donderdag al dat China bereid is om te praten over nieuwe sancties tegen Teheran.

Vetomacht

Het Westen vreest dat Iran in het geheim aan een atoombom werkt. Vooral Washington wil dat de VN-Veiligheidsraad nieuwe sancties oplegt aan Iran.

China, net als de VS een vetomacht binnen de Veiligheidsraad, heeft dat tot nu toe altijd van de hand gewezen en aangedrongen op onderhandelingen.

Stabiel

Hu van zijn kant drukte na het telefoongesprek met Obama zijn wens uit voor "stabiele en gezonde" relaties tussen Washington en Peking.

De Verenigde Staten en China waren het de voorbije maanden over verschillende onderwerpen met elkaar oneens, wat de betrekkingen onder druk had gezet.

Dat liet het Witte Huis weten. "Obama benadrukte hoe belangrijk de samenwerking tussen beide landen is om te garanderen dat Iran zich aan zijn internationale verplichtingen houdt," luidt de mededeling. De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties (VN), Susan Rice, zei donderdag al dat China bereid is om te praten over nieuwe sancties tegen Teheran. Vetomacht Het Westen vreest dat Iran in het geheim aan een atoombom werkt. Vooral Washington wil dat de VN-Veiligheidsraad nieuwe sancties oplegt aan Iran. China, net als de VS een vetomacht binnen de Veiligheidsraad, heeft dat tot nu toe altijd van de hand gewezen en aangedrongen op onderhandelingen. Stabiel Hu van zijn kant drukte na het telefoongesprek met Obama zijn wens uit voor "stabiele en gezonde" relaties tussen Washington en Peking. De Verenigde Staten en China waren het de voorbije maanden over verschillende onderwerpen met elkaar oneens, wat de betrekkingen onder druk had gezet.