De Amerikaanse president Barack Obama heeft het toenemende aantal hackeraanvallen op de VS als "nationaal noodgeval" ingeschaald. Hij gaf de autoriteiten de toelating om sancties te nemen tegen hackers die een bedreiging vormen voor de Amerikaanse nationale veiligheid, het buitenlands beleid of de financiële stabiliteit.

Onze belangrijkste focus op cyberbedreigingen in het buitenland liggen, aldus Obama. Doelgerichte strafmaatregelen zijn voor de Amerikaanse regering "een nieuwe en machtige manier om tegen de ergsten van de ergsten op te treden", schreef hij in een verklaring.

"Cyberbedreigingen vormen een van de ernstigste economische nationale veiligheidsuitdagingen voor de Verenigde Staten. Mijn regering volgt een omvattende strategie om hen het hoofd te bieden", aldus Obama. De sancties zullen gericht zijn tegen cyberaanvallen die onder meer vitale infrastructuur in het gedrang zouden brengen of die geld, voorraden, handelsgeheimen en identiteiten stelen.

Zo reageert Obama onder andere op de internetaanvallen tegen grote ziekteverzekeringen, handelaars en filmstudio Sony Pictures. Het Amerikaanse ministerie van Financiën zal bezittingen van personen of instellingen die achter cyberaanvallen of -spionage zitten, kunnen blokkeren of bevriezen. Die maatregelen kunnen ook tegen andere staten gericht zijn. (Belga)

De Amerikaanse president Barack Obama heeft het toenemende aantal hackeraanvallen op de VS als "nationaal noodgeval" ingeschaald. Hij gaf de autoriteiten de toelating om sancties te nemen tegen hackers die een bedreiging vormen voor de Amerikaanse nationale veiligheid, het buitenlands beleid of de financiële stabiliteit. Onze belangrijkste focus op cyberbedreigingen in het buitenland liggen, aldus Obama. Doelgerichte strafmaatregelen zijn voor de Amerikaanse regering "een nieuwe en machtige manier om tegen de ergsten van de ergsten op te treden", schreef hij in een verklaring. "Cyberbedreigingen vormen een van de ernstigste economische nationale veiligheidsuitdagingen voor de Verenigde Staten. Mijn regering volgt een omvattende strategie om hen het hoofd te bieden", aldus Obama. De sancties zullen gericht zijn tegen cyberaanvallen die onder meer vitale infrastructuur in het gedrang zouden brengen of die geld, voorraden, handelsgeheimen en identiteiten stelen. Zo reageert Obama onder andere op de internetaanvallen tegen grote ziekteverzekeringen, handelaars en filmstudio Sony Pictures. Het Amerikaanse ministerie van Financiën zal bezittingen van personen of instellingen die achter cyberaanvallen of -spionage zitten, kunnen blokkeren of bevriezen. Die maatregelen kunnen ook tegen andere staten gericht zijn. (Belga)