Abdullah Ahmed Abdullah stond op de lijst van gezochte terroristen van de federale politiedienst FBI, die 10 miljoen dollar beloofde voor tips die tot een arrestatie konden leiden.

De terroristenleider zou in de Iraanse hoofdstad Teheran op straat zijn vermoord door twee Israëlische agenten op een moto, zo vernam de krant van bronnen bij de Amerikaanse inlichtingendienst. Ook de dochter van Abdullah, Miriam, zou zijn neergeschoten.

Klopt niet, reageert Iran. Het is 'valse informatie', verklaart het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken omdat er 'geen terroristen van Al-Qaeda' waren op het grondgebied van Iran. 'Washington en Tel Aviv proberen Iran regelmatig aan dergelijke groepen te linken door leugens te verkondigen en valse informatie naar de media te lekken', aldus het ministerie.

Abdullah Ahmed Abdullah, strijdnaam Abu Muhammad al-Masri, werd er door de Amerikanen van beschuldigd mee achter de aanslagen te zitten op Amerikaanse ambassades in Afrika in 1998. Daarbij vielen 224 doden en meer dan 5.000 gewonden.

Abdullah Ahmed Abdullah stond op de lijst van gezochte terroristen van de federale politiedienst FBI, die 10 miljoen dollar beloofde voor tips die tot een arrestatie konden leiden. De terroristenleider zou in de Iraanse hoofdstad Teheran op straat zijn vermoord door twee Israëlische agenten op een moto, zo vernam de krant van bronnen bij de Amerikaanse inlichtingendienst. Ook de dochter van Abdullah, Miriam, zou zijn neergeschoten. Klopt niet, reageert Iran. Het is 'valse informatie', verklaart het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken omdat er 'geen terroristen van Al-Qaeda' waren op het grondgebied van Iran. 'Washington en Tel Aviv proberen Iran regelmatig aan dergelijke groepen te linken door leugens te verkondigen en valse informatie naar de media te lekken', aldus het ministerie. Abdullah Ahmed Abdullah, strijdnaam Abu Muhammad al-Masri, werd er door de Amerikanen van beschuldigd mee achter de aanslagen te zitten op Amerikaanse ambassades in Afrika in 1998. Daarbij vielen 224 doden en meer dan 5.000 gewonden.