Er wordt vooruitgang geboekt in de onderhandelingen over het omstreden Iraanse atoomprogramma tussen Iran en de 5+1 groep (VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland, Duitsland en China). Dat heeft het hoofd van de Iraanse onderhandelaars vrijdag verklaard.

Buitenlandministers onderweg

Dat een doorbraak in zicht is, wordt aangetoond door het feit dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de onderhandelingen gaat vervoegen. Volgens de New York Times heeft hij daartoe besloten na overleg met Catherine Ashton, de EU-gezant voor Buitenlandse Zaken en hoofdonderhandelaar voor de westerse machten in Genève. Ook een aantal andere buitenlandministers zouden op weg zijn nar de Zwitserse stad

Naar verluidt is er een deal in de maak om het Iraanse atoomprogramma voor zes maanden te bevriezen. Dat moet tijd en ruimte scheppen om tot een bedrer akkoord te komen.

Onopgeloste vragen

Volgens de Iraanse vice-minister van Buitenlandse Zaken Abbas Araghchi gaan de onderhandelingen in de goede richting, maar blijven er nog wel belangrijke vragen open die opgelost moeten worden.

Iran en de 5+1 groep proberen in Genève een akkoord te vinden over het nucleaire programma van Iran. Het Westen en Israël vrezen dat het Iraanse kernprogramma ook militaire doeleinden heeft. (Belga/TV)

Er wordt vooruitgang geboekt in de onderhandelingen over het omstreden Iraanse atoomprogramma tussen Iran en de 5+1 groep (VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland, Duitsland en China). Dat heeft het hoofd van de Iraanse onderhandelaars vrijdag verklaard.Dat een doorbraak in zicht is, wordt aangetoond door het feit dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de onderhandelingen gaat vervoegen. Volgens de New York Times heeft hij daartoe besloten na overleg met Catherine Ashton, de EU-gezant voor Buitenlandse Zaken en hoofdonderhandelaar voor de westerse machten in Genève. Ook een aantal andere buitenlandministers zouden op weg zijn nar de Zwitserse stadNaar verluidt is er een deal in de maak om het Iraanse atoomprogramma voor zes maanden te bevriezen. Dat moet tijd en ruimte scheppen om tot een bedrer akkoord te komen.Volgens de Iraanse vice-minister van Buitenlandse Zaken Abbas Araghchi gaan de onderhandelingen in de goede richting, maar blijven er nog wel belangrijke vragen open die opgelost moeten worden. Iran en de 5+1 groep proberen in Genève een akkoord te vinden over het nucleaire programma van Iran. Het Westen en Israël vrezen dat het Iraanse kernprogramma ook militaire doeleinden heeft. (Belga/TV)