De Iraanse hoofdonderhandelaar over het kernprogramma, Saïd Jalili, heeft aanvaard om eind deze maan nieuwe gesprekken met het Westen aan te knopen. Dat heeft Catherine Ashton, het hoofd van de EU-diplomatie, bekendgemaakt na een telefonisch onderhoud met Jalili.

Geen toenadering

Ashton en Jalili hadden eerder ontmoetingen in april in Istanboel, in mei in Bagdad en in juni in Moskou. Tot dusver zijn er geen tekenen van toenadering bij de onderhandelingen.

Het Westen en het Internationaal Atoomagentschap verdenken Iran ervan een kernwapen te ontwikkelen onder het mom van een burgerlijk nucleair programma. De regering in Teheran ontkent en stelt dat het kernprogramma uitsluitend vredelievende doelstellingen heeft. (Belga/TV)

De Iraanse hoofdonderhandelaar over het kernprogramma, Saïd Jalili, heeft aanvaard om eind deze maan nieuwe gesprekken met het Westen aan te knopen. Dat heeft Catherine Ashton, het hoofd van de EU-diplomatie, bekendgemaakt na een telefonisch onderhoud met Jalili.Geen toenadering Ashton en Jalili hadden eerder ontmoetingen in april in Istanboel, in mei in Bagdad en in juni in Moskou. Tot dusver zijn er geen tekenen van toenadering bij de onderhandelingen. Het Westen en het Internationaal Atoomagentschap verdenken Iran ervan een kernwapen te ontwikkelen onder het mom van een burgerlijk nucleair programma. De regering in Teheran ontkent en stelt dat het kernprogramma uitsluitend vredelievende doelstellingen heeft. (Belga/TV)