De Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft duizenden inbreuken begaan op de wet ter bescherming van het privéleven, sedert de dienst vijf jaar geleden nieuwe bevoegdheden kreeg. Dat schrijft de Washington Post op haar website.

De inbreuken kwamen aan het licht bij een analyse van een interne audit en andere geheime documenten, die aan de krant bezorgd werden door klokkenluider Edward Snowden.

2.776 incidenten

Zo spreekt de interne audit van mei 2012 van 2.776 incidenten van ongeautoriseerde gegevensverzameling de voorbije 12 maanden.
De NSA zou haar mensen onder meer hebben opgedragen rapporten voor het ministerie van Justitie te vervalsen.

De meeste van de inbreuken waren evenwel niet intentioneel, maar heel wat van hen werden veroorzaakt door fouten of het niet naleven van de normale procedures. (Belga/TE)

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft duizenden inbreuken begaan op de wet ter bescherming van het privéleven, sedert de dienst vijf jaar geleden nieuwe bevoegdheden kreeg. Dat schrijft de Washington Post op haar website.De inbreuken kwamen aan het licht bij een analyse van een interne audit en andere geheime documenten, die aan de krant bezorgd werden door klokkenluider Edward Snowden. 2.776 incidentenZo spreekt de interne audit van mei 2012 van 2.776 incidenten van ongeautoriseerde gegevensverzameling de voorbije 12 maanden. De NSA zou haar mensen onder meer hebben opgedragen rapporten voor het ministerie van Justitie te vervalsen. De meeste van de inbreuken waren evenwel niet intentioneel, maar heel wat van hen werden veroorzaakt door fouten of het niet naleven van de normale procedures. (Belga/TE)