De Nederlandse Spoorwegen bevestigden een week voordat de Fyra-treinen van het spoor werden gehaald nog dat alle bestelde voertuigen zouden worden afgenomen. Dat blijkt uit een brief van het vervoersbedrijf aan fabrikant Ansaldo Breda, meldt de Nederlandse openbare omroep NOS.

De Nederlandse Spoorwegen zouden in de brief reageren op een bericht van de Italiaanse treinenbouwer, die had laten weten dat niets de afname van de treinen meer in de weg staat. Ansaldo Breda verklaarde volgens de NOS dat 'systeemfouten' nog besproken kunnen worden in een latere ontmoeting. De Italianen wilden niet garanderen dat de problemen ook zouden worden opgelost.

Volgens de NOS bevestigde de NS op 11 januari in een brief dat de problemen niet in de weg staan van definitieve afname van alle 19 bestelde Fyra-treinen voor Nederland en België. De problemen met de treinen zouden in de loop van 'het project' kunnen worden opgelost. Een week later werden de V250-treinstellen van het spoor gehaald. (ANP/BO)

De Nederlandse Spoorwegen bevestigden een week voordat de Fyra-treinen van het spoor werden gehaald nog dat alle bestelde voertuigen zouden worden afgenomen. Dat blijkt uit een brief van het vervoersbedrijf aan fabrikant Ansaldo Breda, meldt de Nederlandse openbare omroep NOS.De Nederlandse Spoorwegen zouden in de brief reageren op een bericht van de Italiaanse treinenbouwer, die had laten weten dat niets de afname van de treinen meer in de weg staat. Ansaldo Breda verklaarde volgens de NOS dat 'systeemfouten' nog besproken kunnen worden in een latere ontmoeting. De Italianen wilden niet garanderen dat de problemen ook zouden worden opgelost. Volgens de NOS bevestigde de NS op 11 januari in een brief dat de problemen niet in de weg staan van definitieve afname van alle 19 bestelde Fyra-treinen voor Nederland en België. De problemen met de treinen zouden in de loop van 'het project' kunnen worden opgelost. Een week later werden de V250-treinstellen van het spoor gehaald. (ANP/BO)