Macron wilde op de persconferentie eigenlijk zijn maatregelen gedetailleerd toelichten om de crisis rond de 'Gele Hesjes' te beteugelen.

Een voor maandagavond geplande televisietoespraak had hij wegens de brand ook al moeten afzeggen. De reddingsoperatie voor het wereldbderoemde Parijse monument krijgt nu prioriteit. Macron wil dinsdagnamiddag met paus Franciscus over de brand in de kathedraal overleggen, aldus nog het presidentieel paleis. Hij had in de loop van de voor- en namiddag al vele steunbetuigingen ontvangen uit binnen- en buitenland.

Macron wilde op de persconferentie eigenlijk zijn maatregelen gedetailleerd toelichten om de crisis rond de 'Gele Hesjes' te beteugelen. Een voor maandagavond geplande televisietoespraak had hij wegens de brand ook al moeten afzeggen. De reddingsoperatie voor het wereldbderoemde Parijse monument krijgt nu prioriteit. Macron wil dinsdagnamiddag met paus Franciscus over de brand in de kathedraal overleggen, aldus nog het presidentieel paleis. Hij had in de loop van de voor- en namiddag al vele steunbetuigingen ontvangen uit binnen- en buitenland.