In de kerk aan de Italiëlei werden de kaarsen aangestoken en is de vlag halfstok gehangen, zegt de Noorse Ely Leroy. Zij is momenteel voor zes weken in België en neemt samen met haar man de zorg waar over de Noorse missie in Antwerpen, ter vervanging van het vaste personeel.

Volgens de organisatie zouden er zo'n 150-tal Noren permanent in België wonen. Maar de meesten daarvan zouden op dit ogenblik met vakantie in hun thuisland zijn. Zondag, om 11 uur, staat de wekelijkse kerkdienst eveneens in het teken van de slachtoffers.

Contactpunt voor Noorse zeelui

De Noorse Zeemanskerk (Sjømannskirken) is een Lutheraanse kerk die in 1864 werd opgericht als contactpunt voor Noorse zeelui in het buitenland. In totaal telt de Zeemanskerk zo'n 30 missies en 16 mobiele diensten in een dertigtal landen. In ons land heeft de kerk missies in Antwerpen en Brussel (Eigenbrakel). (Belga/SD)

In de kerk aan de Italiëlei werden de kaarsen aangestoken en is de vlag halfstok gehangen, zegt de Noorse Ely Leroy. Zij is momenteel voor zes weken in België en neemt samen met haar man de zorg waar over de Noorse missie in Antwerpen, ter vervanging van het vaste personeel.Volgens de organisatie zouden er zo'n 150-tal Noren permanent in België wonen. Maar de meesten daarvan zouden op dit ogenblik met vakantie in hun thuisland zijn. Zondag, om 11 uur, staat de wekelijkse kerkdienst eveneens in het teken van de slachtoffers. Contactpunt voor Noorse zeeluiDe Noorse Zeemanskerk (Sjømannskirken) is een Lutheraanse kerk die in 1864 werd opgericht als contactpunt voor Noorse zeelui in het buitenland. In totaal telt de Zeemanskerk zo'n 30 missies en 16 mobiele diensten in een dertigtal landen. In ons land heeft de kerk missies in Antwerpen en Brussel (Eigenbrakel). (Belga/SD)