De Noorse publieke omroep NRK meldt op basis van bronnen binnen het Nobelcomité dat de OPCW dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede wint. Vorig jaar meldde het NRK ook al vroegtijdig dat de Europese Unie de prijs zou winnen.

De in Den Haag gevestigde organisatie werkt samen met de Verenigde Naties en kwam recent nog onder de aandacht toen inspecteurs naar Syrië afreisden om onderzoek te doen naar de gifgasaanval.

Malala

Later wordt de winnaar officieel bekendgemaakt. NRK liet al verstaan dat de prijs niet naar het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai gaat. Ze zou te jong zijn en de toekenning van de prijs zou haar veiligheid in gevaar brengen. (AVE)

De Noorse publieke omroep NRK meldt op basis van bronnen binnen het Nobelcomité dat de OPCW dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede wint. Vorig jaar meldde het NRK ook al vroegtijdig dat de Europese Unie de prijs zou winnen. De in Den Haag gevestigde organisatie werkt samen met de Verenigde Naties en kwam recent nog onder de aandacht toen inspecteurs naar Syrië afreisden om onderzoek te doen naar de gifgasaanval. Later wordt de winnaar officieel bekendgemaakt. NRK liet al verstaan dat de prijs niet naar het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai gaat. Ze zou te jong zijn en de toekenning van de prijs zou haar veiligheid in gevaar brengen. (AVE)