Dat meldt het officiële Chinese staatspersagentschap Xinhua.

De reis van Kim naar China was in feite geheim en werd pas vrijdag, bij zijn terugkeer in Pyongyang, bevestigd. Zuid-Koreaanse media hadden evenwel maandag al gemeld dat Kim onderweg was naar Peking.

Zes landen

Het Zeslandenoverleg over het atoomprogramma van Pyongyang bestaat naast China en Noord-Korea ook uit Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Japan en Rusland.

Noord-Korea verliet in april 2009 de onderhandelingen, nadat de Verenigde Naties het land nieuwe economische sancties hadden opgelegd uit protest tegen rakettesten van Noord-Korea.

Het was het eerste bezoek van de 68-jarige Kim aan China, dat geldt als de enige bondgenoot van Noord-Korea, sinds 2006.

Dat meldt het officiële Chinese staatspersagentschap Xinhua. De reis van Kim naar China was in feite geheim en werd pas vrijdag, bij zijn terugkeer in Pyongyang, bevestigd. Zuid-Koreaanse media hadden evenwel maandag al gemeld dat Kim onderweg was naar Peking. Zes landen Het Zeslandenoverleg over het atoomprogramma van Pyongyang bestaat naast China en Noord-Korea ook uit Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Japan en Rusland. Noord-Korea verliet in april 2009 de onderhandelingen, nadat de Verenigde Naties het land nieuwe economische sancties hadden opgelegd uit protest tegen rakettesten van Noord-Korea. Het was het eerste bezoek van de 68-jarige Kim aan China, dat geldt als de enige bondgenoot van Noord-Korea, sinds 2006.